Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΑγροNέα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδητου Δημήτρη Μιχαηλίδη
Διαχρονικό . Ο έρωτας δεν εκδηλώνεται με την επιθυμία να κάνεις έρωτα, αλλά με την επιθυμία του μοιρασμένου ύπνου. Μίλαν Κούντερα (με αρέσει … …)

Κόμματα … «Τα κόμματα μας τελείωσαν, Μιχάλη. Χωρίστηκαν κι αυτά σε κεφάλι και κορμί, σε αρχηγούς & οπαδούς. Μόνο όσοι γουστάρουν να ασκούν εξουσία και να εξουσιάζονται, όσοι νοιώθουν μοναξιά και ανασφάλεια, ανήκουν πλέον στα κόμματα. Από κοινωνικές εκφράσεις έγιναν κοινωνικά εκτοπλάσματα. Τα κόμματα δεν διακονούν την κοινωνία, δεν την απελευθερώνουν, επιβλήθηκαν στην κοινωνία και την δολοφονούν». Χ. Μίσσιος, Τα κεραμίδια στάζουν,1991. enallaktikos.gr. 23/7/2015. (σσ. Η λεγόμενη «γενιά του Πολυτεχνείου», δηλαδή οι γεννηθέντες μετά το 1950, ήδη διέλυσαν την πολιτική εξουσία και τις αξίες της κοινωνίας, που καταγράφει ο συγγραφέας το 1991. Μετά 20 χρόνια καταγράφηκε και η χρεωκοπία του συστήματος. Σήμερα συντρίβονται και τα τελευταία ψήγματα πιθανών πολιτιστικών αντοχών, με την βοήθεια μιας πλουτοκρατορικής ολιγαρχίας και μιας ηγεσίας μηδενιστικής κοσμοθεωρίας, που διείσδυσε στην διοίκηση του κράτους. Δεν φαίνεται εύκολα ορατό μέλλον … … Ίσως οι τοπικές αγροτικές κοινωνίες να μπορούν να δώσουν κάποιες λύσεις! …)

Εικονικό net metering . Δημοσιεύτηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο ο Ν. 4414/2016 (ΦΕΚ Α 149/9-8-2016) για το "Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας - Διατάξεις για την αγορά του φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις". Επιτρέπεται, πλέον, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών και σταθμών μικρών ανεμογεννητριών για την κάλυψη ιδίων αναγκών τους, με εφαρμογή εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού, για εγκαταστάσεις αγροτικών εκμεταλλεύσεων ή και αγροτικών χρήσεων. Agro24.gr, 11/8/2016.

«Επενδύσεις» … Ενδιαφέρον για επενδύσεις στον πρωτογενή τομέα έχουν επιδείξει Τούρκοι από τον Δήμο Αυτζιλάρ (αδελφοποιημένο με τον Δήμο Εορδαίας, Πτολεμαΐδα Κοζάνης), με την αγορά ή την ενοικίαση μεγάλων εκτάσεων προκειμένου να αναπτύξουν αποδοτικές καλλιέργειες, στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για έναν από τους τομείς που θα μπορούσε να αποφέρει οικονομικά οφέλη στην περιοχή. Το αίτημα διατυπώθηκε τον Οκτ 2015 και η σχετική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη, αιτιολογείται δε από το ότι οι πρόγονοι ισχυρών αυτοδιοικητικών στελεχών, του εν λόγω Τουρκικού Δήμου, κατοικούσαν πριν από την ανταλλαγή των πληθυσμών, στο Εμπόριο και στο Μηλοχώρι του Μουρικίου Εορδαίας. ΕΡΤ Κοζάνης. Agro24.gr. 11/8/2016.

Pokemon go .Το παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας Pokemon Go έστειλε αιμόφυρτο τον 15χρονο γιό αγρότη στο Νοσοκομείο Τρικάλων. Το απόγευμα της 8/8/2016 στην Ράξα Τρικάλων, ο 15χρονος στην προσπάθεια του να «συλλάβει» Pokemon, έπεσε πάνω στην φρέζα τρακτέρ την ώρα που αγρότης πατέρας του εκτελούσε εργασίες στο χωράφι του. trikalanews.gr. newsbomb.gr. 11/8/2016

Γηραιό δένδρο .Στην Πίνδο το γηραιότερο δέντρο της Ευρώπης ηλικίας 1.075 ετών! Ο ορεσίβιος Μαθουσάλας είναι μια πεύκη λευκόδερμος (Pinus heldreichii, ρόμπολο), που βρέθηκε από ... διεθνή ερευνητική ομάδα και βαφτίστηκε ανεπίσημα «Άδωνις». Οι αποστολές κατά τις οποίες ανακαλύφθηκαν τα υπεραιωνόβια ρόμπολα στόχο είχαν τον εντοπισμό υπεραιωνόβιων δέντρων, που οι δακτύλιοι ανάπτυξης μπορούν να προσφέρουν πολύτιμα στοιχεία για το κλίμα της Μεσογείου τους τελευταίους αιώνες. Ένα άλλο πεύκο στη Βουλγαρία, γνωστό με την ονομασία «πεύκο Μπαϊκούσεφ», εκτιμάται ότι μπορεί υπερβαίνει τα 1.300 χρόνια, ενώ η «Ελιά των Βουβών» στο Κολυμπάρι Κρήτης δεν αποκλείεται να ξεπερνά τα 2.000 χρόνια, που όμως έχουν κούφιο κορμό και δεν μπορούν να μετρηθούν ακριβώς. Μετρήσεις δενδροχρονολόγησης και ραδιοχρονολόγησης έχουν δείξει ότι ένα τέτοιο πεύκο στα Λευκά Όρη της Καλιφόρνια θα γίνει φέτος 5.066 ετών. ιn.gr, 20/8/2016.


Ημερομηνίες .15-18 Σεπ Αίγινα, 8ο Φεστιβάλ Φιστικιού, με τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Αττικής να κάνει τυροκομήσεις στις 19.00 στις 16, 17 & 18 Σεπ και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα, από τους κτηνοτρόφους-μέλη του

ΑγροNέα Νο 68/2016
Δημήτρης Μιχαηλίδης
agronea@otenet.gr
dmichaelides.blogspot.gr


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ 
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter  
ΑγροNέα από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.