Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά το ''ΤΕΙ'' (AEI TT) Ηπείρου

 
 Η δραματική υποστελέχωση του ΤΕΙ Ηπείρου σε μόνιμο ακαδημαϊκό προσωπικό διακυβεύει τη δυνατότητά του να φέρει σε πέρας την αποστολή που του έχει αναθέσει η Πολιτεία. Tην έντονη απογοήτευσή τους καθώς και την αγωνία τους για το μέλλον του Ιδρύματος,λόγω της δραματικής υποστελέχωσης του Ιδρύματος διατυπώνουν ,τα μέλη της Συνέλευσης του ΤΕΙ Ηπείρου, με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους Βουλευτές, σημειώνοντας πως “με την πρόσφατη κατανομή από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 500 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ/ΕΠ στα ΑΕΙ της χώρας, στο ΤΕΙ Ηπείρου αποδόθηκαν μόνο εννέα (9) θέσεις μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού”.

Το ΤΕΙ Ηπείρου καλεί τον πρωθυπουργό και τους Βουλευτές να συμβάλουν, ώστε να αρθεί άμεσα η αδικία και να ενισχυθεί το ΤΕΙ Ηπείρου με τον αριθμό θέσεων μόνιμου ακαδημαϊκού προσωπικού που δικαιούται, δεδομένων των συνθηκών που βιώνει η χώρα, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του και να προσφέρει στον τόπο.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ, Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές,

Με την πρόσφατη κατανομή από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 500 νέων θέσεων μελών ΔΕΠ/ΕΠ στα ΑΕΙ της χώρας, στο ΤΕΙ Ηπείρου αποδόθηκαν μόνο εννέα (9) θέσεις μόνιμου Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Με την παρούσα επιστολή, τα μέλη της Συνέλευσης του Ιδρύματος θέλουν να σας εκφράσουν την έντονη απογοήτευσή τους, καθώς για μια ακόμη φορά το ΤΕΙ Ηπείρου αδικήθηκε κατάφορα σε σχέση με άλλα ΤΕΙ και Πανεπιστήμια, και ταυτόχρονα να σας κοινοποιήσουν την αγωνία τους για το μέλλον του Ιδρύματος, δεδομένου ότι η δραματική υποστελέχωσή του σε μόνιμο ακαδημαϊκό προσωπικό διακυβεύει τη δυνατότητά του να φέρει σε πέρας την αποστολή που του έχει αναθέσει η Πολιτεία.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων είχε κατανείμει άλλες 500 θέσεις μελών ΔΕΠ/ΕΠ, εκ των οποίων στο ΤΕΙ Ηπείρου αποδόθηκαν μόλις πέντε (5) θέσεις (1%)! Και πάλι τότε, η Συνέλευση του Ιδρύματος είχε αντιδράσει έντονα, εκδίδοντας ομόφωνη απόφαση διαμαρτυρίας, ενώ πλήθος θεσμικών φορέων της Ηπείρου, με σχετικές αποφάσεις, ψηφίσματα και επιστολές, προσέτρεξαν να υποστηρίξουν τη θέση του Ιδρύματος, τονίζοντας την αναγκαιότητα ενίσχυσής του σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ακριβώς για να αποφευχθεί τυχόν επανάληψη αυτής της απόφασης και με την προσδοκία ότι με τη νέα κατανομή θέσεων θα αποκατασταθεί έστω μερικά η προηγούμενη αδικία, η Διοίκηση του ΤΕΙ Ηπείρου έστειλε έγκαιρα προς την κα. Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας εμπεριστατωμένο υπόμνημα, στο οποίο αποτύπωνε την υφιστάμενη κατάσταση στελέχωσης του Ιδρύματος σε ακαδημαϊκό προσωπικό και τεκμηριωμένα κατέληγε στο αίτημα απόδοσης δεκαπέντε (15) νέων θέσεων ΕΠ. Δυστυχώς και πάλι δεν εισακουστήκαμε.

Φέτος, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, το Υπουργείο Παιδείας κατένειμε συνολικά 1.000 θέσεις μόνιμου εκπαιδευτικού στα ΑΕΙ. Λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική πραγματικότητα και τους αυστηρούς κανόνες επιτήρησης που έχουν επιβληθεί για τις προσλήψεις στο Δημόσιο, αυτό θα πρέπει να πιστωθεί ως σημαντική επιτυχία της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας ειδικότερα. Το γεγονός όμως, ότι μετά από τόσα άγονα χρόνια δεν αποδόθηκαν στο Ίδρυμα όσες θέσεις δικαιούταν, εντείνει ακόμη περισσότερο το αίσθημα πικρίας που νιώθουμε.

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε τα επιτεύγματα και τις προοπτικές του ΤΕΙ Ηπείρου μετά από 22 χρόνια λειτουργίας. Πρόκειται για ένα δυναμικό και εξωστρεφές περιφερειακό εκπαιδευτικό Ίδρυμα, που έχει κατακτήσει διακριτή θέση στον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, προσφέρει πολλαπλά στο επιστημονικό, παραγωγικό, κοινωνικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου, ενώ το έργο του χαίρει αναγνώρισης από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Τέλος, δεν θα πρέπει να σας διαφεύγει το γεγονός ότι στα ΤΕΙ σπουδάζει ο μισός φοιτητικός πληθυσμός της χώρας, κατεξοχήν μάλιστα προερχόμενος από τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα. Για αυτό στο ΤΕΙ Ηπείρου είμαστε πολύ περήφανοι, που κατορθώνουμε με περιορισμένα μέσα να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο αυτών των νέων ανθρώπων για μόρφωση.

Με αυτά τα δεδομένα, σας καλούμε από τη θεσμική σας θέση να συμβάλετε ώστε να αρθεί άμεσα η αδικία και να ενισχυθεί το ΤΕΙ Ηπείρου με τον αριθμό θέσεων μόνιμου ακαδημαϊκού προσωπικού που δικαιούται, δεδομένων των συνθηκών που βιώνει η χώρα, ώστε να συνεχίσει να επιτελεί την αποστολή του και να προσφέρει στον τόπο.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και αναμένουμε τις ενέργειές σας.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου
Ευριπίδης Γλαβάς Καθηγητής

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Στις 23 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος του ΤΕΙ Ηπείρου Καθηγητής Ευριπίδης Γλαβάς είχε στείλει Υπόμνημα στην Αν. υπουργό Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου με την οποία ζητούσε “την απόδοση δεκαπέντε (15) νέων θέσεων στο ΤΕΙ Ηπείρου κατά την επικείμενη κατανομή, ώστε αφενός να αποτρέψουμε την απαξίωση των υφιστάμενων μη αυτοδύναμων Τμημάτων και αφετέρου να αποφύγουμε τον ορατό κίνδυνο υποβάθμισης σε καθεστώς μη αυτοδυναμίας ή το μαρασμό συγκεκριμένων κατευθύνσεων σπουδών των υπολοίπων Τμημάτων του”. 
esos.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
 
 
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά το ''ΤΕΙ'' (AEI TT) Ηπείρου Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 10:15 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.