ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περιφέρεια Κρήτης & Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας: Ημερίδα για την ανάπτυξη της Ιππασίας στο νησίΗ Περιφέρεια Κρήτης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η Ιππασία στην Κρήτη», με την υποστήριξη των Δήμων Ηρακλείου, Ρεθύμνης, και Αγ. Βασιλείου η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου στον Καρτερό, την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016.

 
 
Σκοπός της ημερίδας, όπως αναφέρθηκε σε σημερινή συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης, είναι η προβολή, η διάδοση του αθλήματος της Ιππασίας, η χρήση του αλόγου στην Κρήτη σε διάφορους τομείς, καθώς και η ανάδειξη των Κρητικών ιππικών σωματείων και των δράσεών τους. Στόχος μάλιστα είναι να καθιερωθεί η ημερίδα ως θεσμός και να διοργανώνεται κάθε χρόνο με διαφορετικό ιππικό θέμα. Το πρόγραμμα της ημερίδας θα περιλαμβάνει ομιλίες και αθλητικές επιδείξεις ιππικής δεξιοτεχνίας, παρα-ιππασίας και υπερπήδησης εμποδίων.

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου σε δηλώσεις τους ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ του δήμου Ηρακλείου Γιώργος Βουρεξάκης και η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στη Κρήτη Μαριάννα Γραμματικάκη δήλωσαν:

Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης: «Εύχομαι και ευελπιστώ τα αποτελέσματα, συμπεράσματα που θα εξαχθούν να αποτελέσουν μια ισχυρή βάση πάνω στην οποία η Αυτοδιοίκηση, η Ομοσπονδία, οι Ιππικοί Όμιλοι του νησιού και άλλοι φορείς να συνεργαστούμε και να συνδράμουμε όλοι μαζί ώστε να αναπτυχθεί η ιππασία στο νησί μας. Το άλογο, μπορεί να ενισχύσει τον τουρισμό του νησιού, γιατί έχουμε την αθλητική ιππασία, την θεραπευτική ιππασία, την ελεύθερη ιππασία αλλά και τον τομέα του ιππο-τουρισμού».

Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ του δήμου Ηρακλείου Γιώργος Βουρεξάκης: «Στηρίζουμε την ημερίδα, η ιππασία έχει περιθώρια ανάπτυξης στη Κρήτη. Μην ξεχνάμε ότι σήμερα μια νεαρή Ηρακλειώτισα με τις μεγάλες διακρίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό η Ναταλία Φραγκιαδάκη, μας δίνει επίσης το έναυσμα να προωθήσουμε την ιππασία στο νησί. Ένα άθλημα ποιοτικό που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά και το τουριστικό μας προϊόν».

Η προπονήτρια Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης, εκπρόσωπος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας στη Κρήτη Μαριάννα Γραμματικάκη: «Επιχειρούμε να αναπτύξουμε το άθλημα της ιππασίας στο νησί, και να «ανοίξουμε» στο κοινό τη γνώση γύρω από το άθλημα. Πάρα πολλοί παράγοντες του αθλήματος θα βρίσκονται την Κυριακή στη Κρήτη, και ευχαριστούμε την Αυτοδιοίκηση που μας στηρίζει. Βασικότερο μήνυμα είναι που θέλουμε να επικοινωνήσουμε είναι ότι, η ιππασία, είναι ένα άθλημα που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και η Κρήτη πλέον έχει τη δυνατότητα να εξελίξει αθλητές σε πολύ υψηλό επίπεδο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α΄ Μέρος
09.45 Πέρας προσέλευσης συμμετεχόντων
10.00 Έναρξη Ημερίδας από τη συντονίστρια κα Μάγδα Κατόπη, Σύμβουλο Επικοινωνίας - Δ.Σ. ΙΑΚΚ

10.10- 11.00 Χαιρετισμοί συνδιοργανωτών :

Χαιρετισμός Περιφέρειας Κρήτης από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη
Χαιρετισμός Προέδρου ΕΟΙ κ. Νικολάου Παράσχη
Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Περιφερειάρχη Κρήτης από τον Πρόεδρο της ΕΟΙ

Χαιρετισμοί υποστηρικτών :
Δήμος Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών – Αθλητισμού-Νέας Γενιάς-ΚΕΠ
Δήμος Ρεθύμνης, Δημήτρης Λαχνιδάκης , Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητισμού
Δήμος Αγ. Βασιλείου ν. Ρεθύμνης, Ελένη Βαρδάκη, Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού

11.00 -11.15 Δημήτρης Γουναράς, Γ. Γραμματέας ΕΟΙ & Πρόεδρος Περιφέρειας Νήσων Αιγαίου
«Το άθλημα της Ιππασίας στην Κρήτη»

11.15-11.30 Στάθης Παναγάκης, Ταμίας ΕΟΙ : «Η Ελληνική Ιππασία σε αριθμούς»

11.30-11.45 Μάνος Αγγελάκης, Διεθνής Σχεδιαστής Διαδρομών και Εθνικός Κριτής:
«Αθλητική Ιππασία»

11.45-12.00 Μαριάννα Γραμματικάκη, Προπονήτρια Ιππασίας και Μέλος της Επιτροπής
Para-dressage : «Θεραπευτική Ιππασία & Παρα-ολυμπιακή Ιππασία»

12.00-12.15 Διάλλειμα για αλλαγή πάνελ ομιλητών

12.15 -12.20 Χαιρετισμός Νίκου Συριγωνάκη , Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Αθλητισμού

12.25 -12.40 Γιώργος Πετράκης , Χωροτάκτης, ειδικός σχεδιασμού υποδομών εναλλακτικών μορφών τουρισμού «Χάραξη Ιππο-διαδρομών και μονοπατιών στην Κρήτη»

12.45-13.00 Άννα Μπαστάκη, μέλος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Ηρακλείου (ΔΕΠΤΑΗ Α.Ε. Ο.Τ.Α.), επιχειρηματίας: «Αναπτύσσοντας τον Ιπποτουρισμό- το παράδειγμα του Ιππικού Ομίλου Ηρακλείου»

13.00- 13.20 Ανοικτή Συζήτηση και ερωτήσεις στους ομιλητές

Β΄ Μέρος
13.30 – 14.30 Αθλητικές Επιδείξεις Ιππικής Δεξιοτεχνίας, Παρα –Ιππασίας και Υπερπήδησης
Εμποδίων στον αγωνιστικό στίβο της Ιππικής Ακαδημίας Κρήτης

14.30 – 15.30 Παρέλαση αθλητών από όλους τους Ομίλους της Κρήτης

Βράβευση της αθλήτριας Ναταλίας Φραγκιαδάκη από τον Δήμο Ηρακλείου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ομαδικό με την Εθνική Ομάδα Παίδων στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιππικής Δεξιοτεχνίας

Απονομή ροζέτας ΕΟΙ στους αθλητές από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο για θέματα αθλητισμού κ. Νίκο Συριγωνάκη και τον Πρόεδρο της ΕΟΙ - αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους αθλητές

Απονομή Τιμητικού Διπλώματος Συμμετοχής σε όλους τους Ομίλους της Κρήτης (από τους εκπροσώπους των φορέων και της ΕΟΙ) – ένας εκπρόσωπος από κάθε εγκατάσταση - αναμνηστική φωτογραφία με όλους τους συμμετέχοντες

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας του Στέργιου Βενέρη με θέμα «Άλογο και Ιππασία»
 
tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Περιφέρεια Κρήτης & Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας: Ημερίδα για την ανάπτυξη της Ιππασίας στο νησί Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: