Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Υπέροχο γλύκισμα με ζαχαρούχο γάλα & σοκολάτα


Καραμέλα και σοκολάτα, ο απόλυτος συνδυασμός ο οποίος απογειώνετε με μια υπέροχη βάση με κανέλα και ινδοκάρυδο. Μια πανεύκολη συνταγή για να απολαύσετε το απόλυτο γλύκισμα. 

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • Για το μείγμα καραμέλας:
  • 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα (397 γρ. το ένα)
  • 1/2 φλ. τσαγιού golden syrup (σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ) [*]
  • 80 γρ. βούτυρο κρύο ψιλοκομμένο
  • Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
  • 125 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένη 
  • 90 γρ. βούτυρο κρύο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψί με διάσταση βάσης 28×18 εκ. και το στρώνετε (σταυρωτά) με 2 μακρόστενα χαρτιά ψησίματος τα οποίο φροντίζετε να προεξέχουν 5 εκ. από τα τοιχώματα του ταψιού.
  2. Για τη βάση: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το κακάο και τη κανέλα. Προσθέτετε τη καστανή ζάχαρη το ινδοκάρυδο και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, το στρώνετε ισομερώς στη βάση του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει.  
  3. Για το μείγμα καραμέλας: Εν τω μεταξύ, μέχρι να ψηθεί η βάση, βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τα 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα, το golden syrup και τα 80 γρ. βούτυρο και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο και έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα. Όταν ψηθεί η βάση, βγάζετε το ταψί από το φούρνο και απλώνετε πάνω στη ζεστή βάση το μείγμα καραμέλας. 
  4. Ισιώνετε την επιφάνεια του μείγματος καραμέλας, ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20-25 λ ή μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί για 20 λ περίπου να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει τελείως. 
  5. Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με τα κομματάκια βουτύρου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τη κρύα καραμέλα και το αφήνετε μέχρι να κρυώσει καλά και σφίξει η σοκολατένια επικάλυψη. Το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου. 
[*] Golden Syrup θα βρείτε σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. Εναλλακτικά, αν δεν το έχετε όταν το χρειάζεστε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με 1/4 φλ. τσαγιού μέλι το οποίο θα διαλύσετε σε 1/4 φλ. τσαγιού νερό σε κατσαρολάκι, ανακατεύοντάς το σε χαμηλή φωτιά. 


Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Υπέροχο γλύκισμα με ζαχαρούχο γάλα & σοκολάτα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.