Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τούρτα με cheesecake, μους & γκανάς σοκολάτας


Τούρτα με cheesecake, μους και γκανάς σοκολάτας. Μια απίθανη τούρτα, που θα σας φανεί λίγο μπελαλίδικη και χρονοβόρα αλλά σίγουρα θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη γεύση και εμφάνισή της και θα σερβίρετε σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής
  • Για τη βάση:
  • 24 μπισκότα όρεο θρυμματισμένα
  • 5 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • Για τη γέμιση Cheesecake:
  • 220 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό + 1 κρόκο αυγού
  • 1 κ.γ. βανίλια
  • 1 φλ. τσαγιού ξινόκρεμα [sour cream] δείτε συνταγή εδώ *
  • Για τη Μους σοκολάτας:
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35 % λιπαρά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη **
  • Για τη γκανάς:
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας
  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώστε και στρώστε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. περίπου
  2. Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα όρεο, να αναμιγνύετε με το λιωμένο βούτυρο και το πιέζετε στη βάση του ταψιού σε μια ομοιόμορφη βάση. Το βάζετε στο ψυγείο να κρυώνει.
  3. Για τη γέμιση cheesecake: Χτυπάτε στο μίξερ το μαλακό τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το αυγό, το κρόκο αυγού και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 λ. Τέλος προσθέτετε και τη ξινή κρέμα και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζετε το μείγμα στο ταψί πάνω από τη βάση και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
  4. Για τη μους σοκολάτας: Βάζετε το 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρολίτσα και σιγοβράζετε. Τοποθετήστε τους κρόκους σε ένα μπολ και χτυπήστε τους με αυγογδάρτη. Αρχίζετε να προσθέτετε στους κρόκους, 2-3 κ.σ. από τη ζεστή κρέμα γάλακτος, χτυπώντας  ζωηρά και συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα μέσα στη κατσαρόλα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος,  συνεχίζοντας το ζωηρό ανακάτεμα για 1-2 λεπτά. Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας, τη ζάχαρη άχνη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και να έλθει σε θερμοκρασία δωματίου, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να κάνει “κρούστα”.
  5. Μόλις κρυώσει το μείγμα, χτυπάτε το υπόλοιπο 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί, τη προσθέτετε στο σοκολατένιο μείγμα και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Απλώστε την έτοιμη μους στο ταψί πάνω από το στρώμα cheesecake, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
  6. Για τη γκανάς σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο μέχρι να φτάσει σε σημείο βρασμού. Βάζετε τις σταγόνες σοκολάτας σε μπολ και τις περιχύνετε με το καυτό μείγμα κρέμας γάλακτος-βουτύρου και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Προσθέτετε και τη ζάχαρη άχνη συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να έχετε ένα λείο ομοιογενές σοκολατένιο μείγμα. Προσθέτετε το μείγμα της γκανάς, στο γλυκό πάνω από τη μους σοκολάτας και το βάζετε στο ψυγείο για να παγώσει τελείως για 1 ώρα τουλάχιστον [ακόμα καλύτερα και από το προηγούμενο βράδυ].
* Ξινόκρεμα [sour cream] υπάρχει και έτοιμη σε όλα τα Σούπερ Μάρκετ.
** Αυξομειώστε τη ποσότητα ανάλογα πόσο πικρή ή ημίγλυκη θα είναι η σοκολάτας σας και ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Τούρτα με cheesecake, μους & γκανάς σοκολάτας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.