Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πατάτες σε σάλτσα ντομάτας στη γάστρα


Πεντανόστιμη μοσχαρίσια στηθοπλευρά σιγομαγειρεμένη στη γάστρα με αρωματικά βότανα, πατάτεςσε σάλτσα ντομάτας. Ένα κρέας που λιώνει στο στόμα και μια μυρωδιά που κάνει αυτό το φαγητό ακαταμάχητο. 

Υλικά συνταγής
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 2 κιλά μοσχαρίσια στηθοπλευρά [*]
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. τριμμένο ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 550 ml ζωμό βοδινού (2 κύβους)
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ (400 γρ.)
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 600 γρ. πατάτες κομμένες σε κυβάκια 2 εκ. [**]
  • 1 1/2 κ.σ. μέλι
  • αλάτι πιπέρι
  • φρέσκο μαϊντανό για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
  1. Αλατοπιπερώνετε τις στηθοπλευρές, τις αλευρώνετε, τις τινάζετε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και τις αφήνετε στην άκρη. Με μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά το 1/2 ελαιόλαδο και σοτάρετε, σε παρτίδες, το κρέας για 2 λ από τη κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα μεταφέρετε σε πιατέλα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να σοταριστούν όλα τα κομμάτια.
  2. Χαμηλώνετε στο μέτριο τη φωτιά, ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, για 3-4 λ ή μέχρι να γυαλίσουν και μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, το τσίλι, το τζίντζερ, τη πάπρικα και τη κανέλα και σοτάρετε, ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2 λ ή μέχρι να αρωματιστεί το λάδι με το μείγμα. 
  3. Προσθέτετε το ζωμό βοδινού, τις ντομάτες κονκασέ, το πελτέ με τη ζάχαρη, λίγο ακόμα αλατοπίπερο, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο χαμηλό και σιγοβράζετε για 20 λ.
  4. Εν τω μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς μέσα στον οποίο θα έχετε και μια γάστρα να ζεσταθεί καλά. Μεταφέρετε το φαγητό από τη κατσαρόλα στη γάστρα, τη σκεπάζετε και ψήνετε το φαγητό για 2 ώρες και 50 λ.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτετε τις πατάτες αλατοπιπερωμένες και το μέλι, ανακατεύετε, σκεπάζετε  πάλι τη γάστρα και ψήνετε για άλλη 1 ώρα και 20 λ. ή μέχρι να βράσουν καλά οι πατάτες και το κρέας “ξεκολλάει” από το κόκκαλο. Πασπαλίζετε το φαγητό σας με μαϊντανό και σερβίρετε.
[*] Ζητάτε στο χασάπη σας να κόψει τη κάθε στηθοπλευρά σε κομμάτια των 5-6 εκ. 
[**] Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πατάτες με γλυκοπατάτες. Η υπόλοιπη διαδικασία μαγειρέματος ισχύει ως έχει. 

taste.com.au
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχαρίσια στηθοπλευρά με πατάτες σε σάλτσα ντομάτας στη γάστρα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Τεχνολόγος Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.