Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τρουφάκια σοκολάτας με καφέ


Δύο αγαπημένες γεύσεις, σοκολάτα και καφές, συνδυάζονται υπέροχα σε μια εύκολη συνταγή για σοκολατένια τρουφάκια με στιγμιαίο καφέ. Πανεύκολα στη παρασκευή τους με 4 μόνο υλικά, για να απολαύσετε υπέροχα τρουφάκια με το καφεδάκι σας και όχι μόνο. 

Υλικά συνταγής
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κομμένη σε μικρά κομματάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
  • 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σοκολατένια τρούφα 
Εκτέλεση συνταγής
  1. Λιώνετε σε μπεν μαρί τα κομματάκια σοκολάτας με τη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Ρίχνετε και το στιγμιαίο καφέ, ανακατεύετε και το αφαιρείτε αμέσως από το μπεν μαρί. 
  2. Το αφήνετε για 3-4 λ να μισοκρυώσει, μετά σκεπάζετε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί το μείγμα. 
  3. Στρώνετε ένα δίσκο ή πιατέλα σερβιρίσματος με χαρτί ψησίματος. Παίρνετε 2 κ.γ. σοκολατένιο μείγμα το πλάθετε σε μπαλάκι και το τοποθετείτε στο δίσκο πάνω στο χαρτί ψησίματος. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
  4. Σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνετε τη τρούφα σοκολάτας. Κυλάτε πάνω στη τρούφα τα μπαλάκια, ένα, ένα, φροντίζοντας να καλυφθούν παντού, καλά και τα ξανατοποθετείτε στο δίσκο. Βάζετε το δίσκο στο ψυγείο και τα αφήνετε μέχρι να σταθεροποιηθούν καλά.
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Τρουφάκια σοκολάτας με καφέ Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.