Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Καλτσούνια με μυζήθρα


Υπέροχα καλτσούνια  ή λυχναράκια με μυζήθρα. Ένα πεντανόστιμο γλύκισμα εύκολο στη παρασκευή του, αν και λίγο χρονοβόρο, με πολύ όμως ιδιαίτερη και ανάλαφρη γεύση, χάρη στο μείγμα μυζήθρας που περιέχει. Μια συνταγή του Ν. Τσελεμεντέ για καλτσούνια που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. 

Υλικά συνταγής
  • Για τη ζύμη:
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • νερό όσο πάρει η ζύμη
  • Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό μυζήθρα ανάλατη
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Για το άλειμμα:
  • 1 αυγό και κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση συνταγής
  1. Για τη ζύμη: Σε ένα μπολ, κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη εκτός από το νερό και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε νερό λίγο τη φορά, ανακατεύοντας, και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ζύμη μέτρια (ούτε πολύ σφιχτή ούτε μαλακή) και εύπλαστη.
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα πλήρως ομογενοποιημένο μείγμα. 
  3. Χωρίζετε τη ζύμη σε 5-6 μπάλες και “ανοίγετε” φύλλα πάχους 2 χιλ. περίπου. Κόβετε τα φύλλα σε μικρά στρογγυλά κομμάτια διαμέτρου περίπου 10 εκ. χρησιμοποιώντας κουπ πατ ή ένα μικρό πιατάκι του καφέ.
  4. Με ένα κουτάλι μοιράζετε τη γέμιση στο κέντρο των κύκλων. Με τα δυό σας δάχτυλα (δείχτη και αντίχειρα) “τσιμπάτε” γύρω γύρω τη ζύμη, έτσι ώστε να μοιάζουν τα καλτσούνια με λυχναράκια. 
  5. Τοποθετείτε τα καλτσούνια σε βουτυρωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα ταψί, φροντίζοντας να αφήσετε κάποια απόσταση ανάμεσά τους για να μη κολλήσουν μεταξύ τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Με ένα πινέλο τα αλείφετε με το αυγό χτυπημένο και τα πασπαλίζετε με κανέλα. 
  6. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 2-25 λ περίπου. Τα βγάζετε από το φούρνο.
Σημείωση: Για να δώσετε άλλη γεύση στα σκαλτσούνια σας μπορείτε να προσθέσετε στη ζύμη σας 1/2 φλ. τσαγιού ρακί ή τσικουδιά. 
Επίσης μπορείτε να τα σερβίρετε περιχυμένα με μέλι. 

Sintayes.gr

 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Καλτσούνια με μυζήθρα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.