Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι και σταφίδες


Πεντανόστιμο κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι, σταφίδες και κράνμπερις. Μια εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα λαχταριστό κέικ για όλες τις ώρες, όλες τι περιστάσεις. Απολαύστε το!!!

Υλικά συνταγής
  • 300 γρ. ταχίνι
  • 300 γρ. φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (4 πορτοκάλια περίπου)
  • 50 γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 4 πορτοκαλιών το ξύσμα
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 50 γρ. κράμπερι
  • 50 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • Για το γλάσο:
  • 200 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, ψιλοκομμένης
  • 160 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψάκι/ φόρμα διαμέτρου 24 εκ. 
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά με σύρμα ή με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα το ταχίνι με το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού και τη ζάχαρη άχνη. Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε ή χτυπάτε μέχρι να έχετε ένας ομοιογενής, παχύρευστος χυλός. Τέλος, ρίχνετε το αλάτι, το ξύσμα πορτοκαλιού τις σταφίδες, τα κράμπερι και τα καρύδια και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ να ενσωματωθούν ισομερώς.
  3. Ρίχνετε το μείγμα του κέικ στο ταψάψι/φόρμα, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 30 λ. Στη συνέχεια χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 30 λ. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψί για 10-15 να “σταθεί” και μετά το ξεφορμάρετε σε πιατέλα και το αφήνετε να κρυώσει καλά. 
  4. Για το γλάσο: Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα τη κρέμα γάλακτος, τη σοκολάτα σε κομματάκια και το μέλι και τα σιγοβράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε ένα ομογενοποιημένο λείο γλάσο. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί ελαφρώς ώστε να απλωθεί εύκολα πάνω στο κέικ. 
  5. Με μια μαρίζ απλώνετε το γλάσο σε όλη την επιφάνεια του κρύου πλέον κέικ από πάνω απλώνετε λίγο επιπλέον ταχίνι και μερικά αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά), κόβετε το κέικ σας σε κομμάτια και το σερβίρετε. 

Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι και σταφίδες Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.