Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent
ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΑΠΟΣΠΆΣΜΑΤΟΣ ΚΏΔΙΚΑ

Βασιλικό διάταγμα του 1922 και «χαράτσι» ΕΦΚ «στεγνώνουν» τις ελληνικές ζυθοποιΐες


Κλειστή κρατά την κάνουλα των επενδύσεων στην αγορά της μπίρας το απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο, το οποίο στηρίζεται στο Βασιλικό Διάταγμα του 1922 και θέτει περιορισμούς στο τι μπορεί να παράγει ένα ζυθοποιείο.

Αυτό ανέφερε χθες σε συνέντευξη τύπου η Ελληνική Ενωση Ζυθοποιών (ΕΕΖ), η οποία απαρτίζεται από εννέα μέλη, εκ των οποίων οι δύο leaders της αγοράς, Αθηναϊκή Ζυθοποιία και Ολυμπιακή Ζυθοποιία του ομίλου Carlsberg, και επτά μικρότερα ζυθοποιεία (Ελιξη, Πειραϊκή Ζυθοποιία, Voreia, Μπύρα Χίου, Septem, Cretan και Donkey).

Προτάσεις

Η ΕΕΖ εστίασε στην επιτακτική ανάγκη μεταρρυθμίσεων, προτείνοντας τον άμεσο εκσυγχρονισμό του νομοθετικού πλαισίου και την υλοποίηση δέσμης πέντε προτάσεων που μπορούν να συμβάλλουν στην ανάπτυξη, στην τόνωση της εγχώριας παραγωγής, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της χώρας και στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο,οι εκπρόσωποι των ζυθοποιών προτείνουν:

1. Την προσφορά πιο ευέλικτου πλαισίου για τη χρήση πρώτων υλών π.χ. χρήση φρούτων στην παραγωγή μπίρας. Η δυνατότητα αυτή θα συμβάλλει στην απορρόφηση της παραγωγής ελληνικών φρούτων, αλλά και στην ανάπτυξη προϊόντων ελληνικής ταυτότητας που μπορούν να προσφέρουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και μερίδιο στις εξαγωγές.

2. Τη δυνατότητα παραγωγής και εμφιάλωσης από τα ζυθοποιεία ποτών από ζύμωση όπως π.χ. ο μηλίτης, γεγονός που θα επιτρέπει την παραγωγή και στη χώρα μας προϊόντων που αυτή τη στιγμή εισάγονται σε ποσοστό 100%. Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι εξαιτίας του αναχρονιστικού νόμου οι ελληνικές εταιρίες δεν μπορούν να παράξουν για παράδειγμα μηλίτη, μια κατηγορία μπίρας με βάση το μήλο που τρέχει με ρυθμό ανάπτυξης 70%.

3. Τη συμμετοχή των ζυθοποιείων σε επενδυτικά σχέδια του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Σύμφωνα με την ΕΕΖ, η κίνηση αυτή μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση, αφού η ζυθοποιία δεν συμπεριλαμβάνεται μέχρι σήμερα στους κλάδους που επιλέγονται για υπαγωγή σε τέτοια προγράμματα.
 
enikonomia
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Βασιλικό διάταγμα του 1922 και «χαράτσι» ΕΦΚ «στεγνώνουν» τις ελληνικές ζυθοποιΐες Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.