Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ψητό ρολό χοιρινό με καραμελωμένα μήλα & κρεμμύδια


Μια υπέροχη συνταγή για ένα πεντανόστιμο ρολό χοιρινό ψητό στο φούρνο.Ο συνδυασμός με τα καραμελωμένα μήλα και κρεμμύδια απογειώνουν τη γεύση του και σίγουρα θα απογειώσουν και τη δική σας γεύση. 

Υλικά συνταγής
  • 1 ρολό χοιρινό σε δίχτυ 2,5 κιλά περίπου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χονδρό αλάτι
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα στα 6
  • 4 μήλα με τη φλούδα σε χονδρές φέτες
  • 1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου [ή μέλι ]
  • λίγα φυλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους  200° C στις αντιστάσεις  ή στους 180 ° C στον αέρα. 
  2. Αλείφετε το κρέας καλά και παντού με το λάδι και το πασπαλίζετε γύρω γύρω με το χονδρό αλάτι και λίγο πιπέρι. Το βάζετε στο φούρνο και το ψήνετε για 45-50 λεπτά. Μετά χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180 ° C ή  160 ° C αντίστοιχα και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 ακόμα λεπτά.
  3. Βγάζετε το ταψί από το φούρνο και τοποθετείτε λίγο ζεστό νερό το κρεμμύδι γύρω από το κρέας και τα μήλα και περιχύνετε με το σιρόπι σφενδάμου ή το μέλι πάνω στα μήλα, ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και το ψήνετε για άλλα 30 λεπτά περίπου.
  4. Βγάζετε το φαγητό από το φούρνο και πασπαλίζετε τα μήλα με το θυμάρι. Αφήστε το χοιρινό να “σταθεί” για 10 λεπτά και μετά κόψτε το χοιρινό σε φέτες. Σερβίρετε το χοιρινό σε μεγάλη πιατέλα με τα καραμελωμένα μήλα και το κρεμμύδι και προαιρετικά πατάτες φούρνου. Περιχύνετε όλο το φαγητό με τους ζωμούς του ταψιού.

Καλά Χριστούγεννα

natal
 
Sintayes.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter


Ψητό ρολό χοιρινό με καραμελωμένα μήλα & κρεμμύδια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.