Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αρνίσια παϊδάκια με τραγανές πατάτες και ντοματίνια στο φούρνο


Λαχταριστά, πεντανόστιμα αρνίσια παϊδάκια στο φούρνο με τραγανές πατάτες, ντοματίνια και ελιές. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα αγαπημένο ελληνικό πιάτο, έτοιμο σε μια ώρα το καθημερινό, Κυριακάτικο αλλά και επίσημο τραπέζι σας. Απολαύστε το!

Υλικά συνταγής
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα δεντρολίβανου
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • 1 αρνίσια πλευρά με 16 παϊδάκια κομμένη στα 4 (ανά 4 παϊδάκια)
  • 12 πατάτες baby
  • 150 γρ. ντοματίνια (σε τσαμπί)
  • 100 γρ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε το πολτοποιημένο σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το δεντρολίβανο και μια πρέζα αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε να αναμιχθούν καλά. Αλατοπιπερώνετε τα παϊδάκια, τα προσθέτετε στο μπολ μαζί με τις φέτες λεμονιού και ανακατεύετε καλά να καλυφθούν με το μείγμα. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στην άκρη για 15 λ. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε μπόλικο, κοχλαστό νερό για 5-6 λ από το σημείο βρασμού, μέχρι να μισομαλακώσουν. Συγχρόνως, βάζετε σε ένα μεγάλο πυρέξ 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και το βάζετε στο φούρνο να κάψει καλά. 
  3. Στραγγίζετε τις πατάτες και τις πατάτε με το εργαλείο του πουρέ ή με πιρούνι μέχρι να “σπάσουν” και να “ανοίξουν” ελαφρώς. Τις μεταφέρετε προσεκτικά στο ταψί με το καυτό λάδι, τις αλατοπιπερώνετε και τις ψήνετε στο φούρνο για 10 λ. 
  4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε τα παϊδάκια μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρετε στο ταψί με τις πατάτες, μαζί με τους ζωμούς που έβγαλαν στο ταψί κατά τη διάρκεια του σοταρίσματος. Απλώνετε από πάνω και τις φέτες λεμονιού και ψήνετε για 15 λ περίπου ή ανάλογα με το πόσο ψημένα θέλετε τα παϊδάκια σας. 
  5. Στη συνέχεια βγάζετε τα παϊδάκια από το ταψί, το μεταφέρετε σε πιατέλα και το σκεπάζετε χαλαρά (χωρίς να ακουμπά στα παϊδάκια) με αλουμινόχαρτο. Ρίχνετε στο ταψί τα ντοματίνια και τις ελιές, πασπαλίζετε τα ντοματίνια με λίγο ελαιόλαδο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5-7 λ ή μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια. Τα αφαιρείτε από το φούρνο και τα σερβίρετε με τα παϊδάκια. 

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αρνίσια παϊδάκια με τραγανές πατάτες και ντοματίνια στο φούρνο Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by ''Τεχνολόγος'' Γεωπόνος © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.