Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαράκι με λαχανικά σε κόκκινο κρασί



Υπέροχο μοσχαράκι με μανιτάρια, καρότα, κρυμμυδάκια πέρλες και πατάτες σιγομαγειρεμένο με κόκκινο κρασί. Μια εύκολη συνταγή (αρχική ιδέα προσαρμοσμένο από εδώ) για ένα πεντανόστιμο πιάτο για το καθημερινό και Κυριακάτικο οικογενειακό γεύμα και δείπνο. 

Υλικά συνταγής
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (λαιμό ή κότσι)
  • 1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι (θα προσθέσετε στο αλεύρι από 2 πρέζες αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και πάπρικα)
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 15 μικρά κρεμμυδάκια “πέρλες” (αν πάρετε κατεψυγμένα τα ξεπαγώνετε)
  • 500 γρ. καρότα, κομμένα σε ροδέλες 2-3 εκ. περίπου
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια, baby (αν δεν βρείτε baby, κόβετε τα κανονικά στα 2 ή 3)
  • 400 γρ. πατάτες baby, κομμένες στα 4 ή στα 2 αν είναι αρκετά μικρές 
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί (π.χ. Merlot ή άλλο επιλογής σας)
  • 1 ½ φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού 
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Κόβετε το κρέας σε μπουκίτσες 2,5 εκ. Σε ένα μπολ βάζετε το αλεύρι, προσθέτετε από 2 πρέζες αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σε σκόνη και πάπρικα και τα ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε τις μπουκίτσες κρέατος με το μείγμα αλευριού, φροντίζοντας να καλυφθούν σε όλες τις πλευρές. 
  • Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και σοτάρετε το κρέας, σε παρτίδες, ανακατεύοντας μέχρι να αλλάξουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές. Μεταφέρετε το κρέας σε πιατέλα.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο (αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο ακόμα) και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνετε όλα τα λαχανικά (κρεμμυδάκια, καρότα, μανιτάρια, πατάτες) τα αλατοπιπερώνετε και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να πάρουν χρώμα και μαλακώσουν ελαφρώς.
  • Μεταφέρετε πάλι το κρέας στο τηγάνι με τα λαχανικά, σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε με ξύλινη σπάτουλα, ξύνοντας βάση του τηγανιού για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα κρέατος και λαχανικών. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε το ζωμό βοδινού και ανακατεύετε.
  • Μεταφέρετε όλο το μείγμα του τηγανιού σε μικρή γάστρα ή πυρέξ, σκεπάζετε τη γάστρα (ή καλύπτετε καλά με αλουμινόχαρτο το πυρέξ) και ψήνετε το φαγητό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 1:45-2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και τα λαχανικά σας. Αν απαιτηθεί προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό ζωμό βοδινού ή νερό.

Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Μοσχαράκι με λαχανικά σε κόκκινο κρασί Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.