ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πολ Τόμσεν: Μετά από 20 χρόνια θα επανέλθει η Ελλάδα


....υπήρξε σθεναρή αντίσταση στο ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων”....
Δυσοίωνο παρουσιάζει το μέλλον της Ελλάδας ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη.
Μιλώντας σε ημερίδα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σπουδών του πανεπιστημίου St Antony's College στην Οξφόρδη, τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ακόμα πολλά χρόνια βοήθειας από τους Ευρωπαίους εταίρους της ενώ προέβλεψε ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να επιστρέψει στα προ - κρίσης επίπεδα.

Επισήμανε πως “μόνο 5 από τις 16 αξιολογήσεις έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία, ενώ υπήρξε κατάρρευση της εμπιστοσύνης των θεσμών λόγω της πολιτικής κρίσης στην χώρα”.

Άσκησε κριτική στον τρόπο εφαρμογής των προγραμμάτων βοήθειας από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Όπως είπε, "το βάρος του προγράμματος δόθηκε υπέρμετρα στη μείωση των μισθών και όχι στις μεταρρυθμίσεις", ενώ σημείωσε ότι υπήρξε σθεναρή αντίσταση στο ζήτημα του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων”.

Επίσης, αναφέρθηκε στο θέμα των συντάξεων, λέγοντας πως “οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα απολαμβάνουν συντάξεις επίπεδου Γερμανίας”, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι στηρίζουν ολόκληρες οικογένειες, ενώ κατέληξε υποστηρίζοντας πως "το ΔΝΤ ζητάει πλεόνασμα στο 1.5%”.

Τέλος, δεν θέλησε να αναφερθεί αναλυτικά στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, ωστόσο ξεκαθάρισε πως το Ταμείο ζητά κατά βάση από την Ελλάδα μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, εργασιακά και φορολογία και από τους Ευρωπαίους παρεμβάσεις που θα καταστήσουν το ελληνικό χρέος βιώσιμο.

Στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν έκρυψε πως Ευρωπαίοι και ΔΝΤ βρίσκονται σε διαφωνία για το βάθος των παρεμβάσεων.
 
nooz
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Πολ Τόμσεν: Μετά από 20 χρόνια θα επανέλθει η Ελλάδα Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: