ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Αναφορά B.Τσιομπανίδη στην Ε.Ε κατά Αποστόλου-ΟΠΕΚΕΠΕ για κατασχέσεις επιδοτήσεων

 
 
Μετά απο μεγάλο αγώνα του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και του προέδρου του κου Βάκη Τσιομπανίδη σχετικά με τις κατασχέσεις των ευρωπαϊκών αγροτικών επιδοτήσεων λόγο οφειλών των αγροτών προς δημόσιο,ασφαλιστικά ταμεία και τραπεζες. 
 
Μετά απο αναφορά που έχουμε υποβάλει προς την επιτροπή αναφορών του Ευρωπαικού κοινοβουλίου, αναγκάσαμε το υπουργείο οικονομικών της Ελλάδας (συγκεκριμένα την υφυπουργό κα Παπανάτσιου) να παραδεχθεί πως οι αγροτικές επιδοτήσεις που προέρχονται απο την ευρωπαική ένωση απαγορεύεται βάση της ευρωπαικής νομοθεσίας να κατασχεθούν, ενώ οι επιδοτήσεις που δίδονται απο το εθνικό ταμείο δύναται να κατασχεθούν βάση της Ελληνικής νομοθεσίας. 
 
Η υφυπουργός οικονομικών ισχυρίζεται όμως πως οι τραπεζικού υπάλληλοι δεν μπορούν να γνωρίζουν αν οι επιδοτήσεις είναι εθνικές ή ευρωπαϊκές, εκδίδει οδηγία προς τις τράπεζες πως με προσκόμιση βεβαίωσης προέλευσης της επιδότησης απο τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα χρήματα που κατασχέθηκαν-μπλοκαριστηκαν θα αποδεσμεύονται στιγμιαία.  
 
Ο ΟΠΕΚΕΠΕ όμως καθώς και ο υπουργός Ευάγγελος Αποστόλου με επίσημη ανακοίνωση καθώς και απάντηση του υπουργό σε ερώτηση βουλευτή, αρνούνται πεισματικά να χορηγήσουν βεβαιώσεις προέλευσης των επιδοτήσεων με αποτέλεσμα τα χρήματα των ευρωπαικών αγροτικών επιδοτήσεων που παράνομα παρακρατήθηκαν απο τις τράπεζες και ενώ η υφυπουργός οικονομικών παραδέχεται κατηγορηματικά πως απαγορεύεται η κατάσχεση τους, να παραμένουν μπλοκαρισμένα-κατασχεμένα  αποκλειστικά και μόνο απο ευθύνη του κυρίου Αποστόλου και του ΟΠΕΚΕΠΕ.  
 
Δημιουργώντας τεράστιο πλήγμα στον αγροτικό παραγωγικό ιστό της Ελλάδας, μιας και η κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού κάποιου αγρότη σημαίνει πως κατάσχετε το 100% των εσόδων απο την παραγωγή , των επιδοτήσεων καθώς και όποιου ποσού θα κατατεθεί στον τραπεζικό του λογαριασμό,πράγμα που συνεπάγεται με σίγουρο οικονομικό θάνατο του παραγωγού και αναγκαστική έξοδο απο κάθε παραγωγικής διαδικασίας.   
 
alt

alt

altalt
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook και στο twitter
Αναφορά B.Τσιομπανίδη στην Ε.Ε κατά Αποστόλου-ΟΠΕΚΕΠΕ για κατασχέσεις επιδοτήσεων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: