Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΕΡΑ) για τις μεταθέσεις 2017


Η ανακοίνωση των φετινών μεταθέσεων ήλθε δυστυχώς να επαληθεύσει τους φόβους και τις προβλέψεις των εκπαιδευτικών για ακόμα μικρότερο αριθμό μεταθέσεων το 2017.

Από 6874 αιτήσεις συναδέλφων εκπαιδευτικών με σοβαρότατα οικογενειακά ή οικονομικά προβλήματα και προβλήματα υγείας, ικανοποιήθηκαν φέτος μόνο 213 αιτήσεις (ποσοστό 3,17%), γεγονός που αποτελεί νέο αρνητικό ρεκόρ και το οποίο ακολούθησε τον επίσης εξαιρετικά μικρό αριθμό μεταθέσεων της προηγούμενης σχολικής χρονιάς(ποσοστό 5,77%).Για άλλη μια χρονιά χιλιάδες εκπαιδευτικοί είδαν τις ελπίδες τους, να βρεθούν κοντά στο τόπο κατοικίας τους και στις οικογένειες τους, να σβήνουν και να παραμένουν εγκλωβισμένοι σε διάφορες περιοχές της χώρας μέσα στις συνθήκες της κρίσης που πλήττει όλη την ελληνική κοινωνία η οποία αντιμετωπίζει τις πολλαπλές συνέπειες των μνημονίων και των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Οι εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, της υποχρηματοδότησης, των μηδενικών διορισμών και των περικοπών, η αύξηση του ωραρίου που ισχύει από το 2013, καθώς και οι τελευταίες παρεμβάσεις του Υπουργείου Παιδείας που κύριο στόχο είχαν την εξοικονόμηση προσωπικού, επιδεινώνουν περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις των συναδέλφων, δημιουργούν επιπλέον τεχνητά πλεονάσματα και οδηγούν στην ανεργία χιλιάδες αναπληρωτές. Στον παραπέρα περιορισμό των εμφανιζόμενων οργανικών κενών συμβάλλει επιπλέον η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και οι μειώσεις στις συντάξεις που οδηγούν σε περιορισμένο αριθμό συνταξιοδοτήσεων και αιτήσεων συνταξιοδότησης ( οι οποίες δεν ελήφθησαν καν υπόψη στον υπολογισμό των κενών).

Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, το Υπουργείο δεν δέχτηκε ούτε και φέτος να στηριχθεί στις εκτιμήσεις των ΠΥΣΔΕ για τα κενά κάθε περιοχής. Αγνόησε τα Υπηρεσιακά συμβούλια και έλαβε υπόψη του μόνο τις εκτιμήσεις των Περιφερειακών Δ/ντων, συρρικνώνοντας ακόμα περισσότερο τα πραγματικά κενά.

Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ακολουθεί η φάση των αποσπάσεων. Διεκδικούμε την ικανοποίηση μαζικού αριθμού αιτήσεων που θα προσφέρουν μια – έστω και προσωρινή- ανάσα στους εγκλωβισμένους εκπαιδευτικούς.

Συνάδελφοι , όσο οι μνημονιακές πολιτικές θα διαφεντεύουν τις ζωές μας τόσο η κατάσταση θα επιδεινώνεται. Είναι προφανές ότι η ανατροπή αυτών των πολιτικών θέλει μεγάλους ενωτικούς μαζικούς αγώνες.

Απαιτούμε:
  • Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
  • Κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με μόνιμους διορισμούς
  • Απόσυρση όλων των πρόσφατων μέτρων που οδηγούν στα τεχνητά πλεονάσματα
  • Επαναφορά του ωραρίου μας στα επίπεδα του 2013
  • Μαζικές αποσπάσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ με διαφανή κριτήρια

Χαλκίδα 7 Μαΐου 2017

Η Γραμματεία ΣΕΡΑ 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΣΕΡΑ) για τις μεταθέσεις 2017 Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.