Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μπιφτέκια πικάντικα με κάπαρη & μουστάρδα


Υπέροχα, ζουμερά μπιφτέκια με κάπαρη και μουστάρδα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ)για πικάντικα μπιφτέκια για να τα απολαύσετε σαν μεζέ με το ουζάκι σας ή σαν κύριο πιάτο με πατατούλες φούρνου ή με μεγάλη πράσινη σαλάτα με βρασμένα ή ωμά λαχανικά επιλογής σας.

Υλικά συνταγής
  • 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 200 γρ. κιμά χοιρινό
  • 5 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε 4 κομμάτια
  • 1 φλ. τσαγιού ανθρακούχο νερό
  • 1 φλ. τσαγιού μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε ένα μέτριο ταψί που να χωράει 8 μπιφτέκια. Πολτοποιείτε στο multi τη κάπαρη μαζί με το κρεμμύδι και τη μουστάρδα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετείτε τους 2 κιμάδες, τη τριμμένη φρυγανιά, το αυγό, το πολτοποιημένο μείγμα με τη κάπαρη, το ανθρακούχο νερό και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε, λαδώνετε τα χέρια σας και ζυμώνετε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Λαδώνετε πάλι καλά τα χέρια σας και πλάθετε 8 μπιφτέκια. Τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12-15 λ. Τα γυρίζετε, βάζετε το γκριλ του φούρνου και τα ψήνετε για 5 λεπτά ακόμη.
  4. Σερβίρετε τα μπιφτέκια αμέσως και συνοδεύετε (προαιρετικά) με  πατάτες φούρνου (βλέπε συνταγή για πατάτες φούρνου με πορτοκάλι και μέλι εδώ ή για τραγανές πατάτες φούρνου με σκόρδο και λεμόνι συνταγή εδώ).
Sintayes.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Μπιφτέκια πικάντικα με κάπαρη & μουστάρδα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.