Μοσχαράκι με πατάτες & κασέρι στη γάστρα
Ένα πολύ νόστιμο φαγητό. Μια συνταγή για μοσχαράκι με πατατούλες στη γάστρα. Ένα πατροπαράδοτο Κυριακάτικο φαγητό για όλη την όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
- 1 ½ μοσχαρίσιο κρέας (ώμος ή σπάλα), κομμένο σε κομματάκια
- 8 μεγάλες πατάτες, κομμένες σε μέτριους κύβους
- 3-4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε φέτες
- 200 γρ. κασέρι, κομμένο σε μέτριους κύβους
- 1 κύβο ζωμό βοδινού λιωμένο σε 1 ½ φλ. ζεστό νερό
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 φλ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
- λίγη ρίγανη ή θυμάρι
- 6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
- ελαιόλαδο
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το αλείφουμε με 2 κ.σ. βούτυρο. Το τρίβουμε με τη ρίγανη ή το θυμάρι και του “κολλάμε” το σκόρδο να πάει παντού, σε κάθε μικρή τρυπούλα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το λεμόνι, το υπόλοιπο βούτυρο και το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
- Σε μια γάστρα απλώνουμε τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις περιχύνουμε με τον ζωμό βοδινού. Στρώνουμε από πάνω το κρέας και πάνω από το κρέας τοποθετούμε τις ντομάτες. Τις πασπαλίζουμε με 2-3 πρέζες αλάτι, περιχύνουμε το φαγητό με 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και (προαιρετικά) πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον φρέσκο βούτυρο.
- Σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε το φαγητό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 1 ώρα και 25 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Ξεσκεπάζουμε τα τελευταία 15 λ προσθέτουμε το κασέρι σε κυβάκια ανακατεύουμε και το αφήνουμε ξεσκέπαστο για 15 λ για να ροδίσει.
Σημείωση: Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και 2 καρότα κομμένα σε ροδελίτσες και το βάζετε στη γάστρα μαζί με τις πατάτες.
Sintayes.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Μοσχαράκι με πατάτες & κασέρι στη γάστρα
Reviewed by texnologosgeoponos.gr
on
11:00 π.μ.
Rating:

Δεν υπάρχουν σχόλια: