Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τι θα κάνει με τις Γεωπονικές Σχολές ''ΑΕΙ & ΤΕΙ'' ο Κ.Γαβρόγλου;


Ούτε μια αναφορά δεν έγινε για τις Γεωπονικές σχολές ''ΤΕΙ'' και τους αποφοίτους τους στο νομοσχέδιο που συζητήθηκε στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της βουλής και το οποίο θα ψηφισθεί την 1η Αυγούστου για την Ανώτατη Εκπαίδευση , όχι μόνο από την κυβέρνηση αλλά και από την αντιπολίτευση. 

Όλη η συζήτηση αναλώθηκε σε συζητήσεις που αφορούσαν τους Μηχανικούς , το ΤΕΕ , & το grecomaster. 

Ο κ. Κ. Γαβρόγλου χωρίς να κάνει καμία αναφορά στους πτυχιούχους των γεωτεχνικών σχολών ''ΤΕΙ '' ''κήρυξε'' την έναρξη συζήτησης για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των ''Τ.Ε.Ι.'', και ανέφερε : 

«Υπάρχει ένα θέμα με τα επαγγελματικά δικαιώματα, έχουμε πει ότι εμείς για πρώτη φορά έχουμε βάλει μπρος τις διαδικασίες, που πιστεύουμε ότι θα ευοδωθούν και τόνισε απευθυνόμενος στους βουλευτές: 

''Επί 35 χρόνια δημιουργήθηκε ένα κοινωνικό δηλητήριο ανάμεσα στους αποφοίτους των ''Τ.Ε.Ι.'' και τους αποφοίτους των πανεπιστημίων, κυρίως των μηχανικών''. και συνέχισε 
''Δεν είναι δυνατόν σε μια κοινωνία αυτό να μην μπορεί να λυθεί. Σε αυτό ζητάμε τη συνδρομή όλων, όχι την καταγγελία. Πείτε, αντί για αυτό τον τρόπο, θα κάνετε τον άλλο, αλλά θα είμαστε μαζί με αυτό, διότι αν δεν είμαστε μαζί, σημαίνει ότι δεν θέλετε να το λύσετε.'' 

Σε κάθε περίπτωση είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός να ασχοληθούν και με τον γεωτεχνικό χώρο και τους πτυχιούχους των γεωτεχνικών σχολών, διότι και εκεί υπάρχουν πτυχιούχοι της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και χωρίς επιμελητηριακή εκπροσώπηση. 

Την ίδια στιγμή το γεωτεχνικό επιμελητήριο (ΓΕΩΤΕΕ) ενδιαφέρθηκε ( και σωστά έπραξε) μόνο για την κατοχύρωση του grecomaster , άλλωστε δεν θεωρεί τους πτυχιούχους γεωτεχνικούς της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης ''Γεωτεχνικούς'' αλλά ''ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ ''. 

Ταυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες στο ΓΕΩΤΕΕ επεξεργάζονται σχέδιο εγγραφής των ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΩΝ ΠΕ (4ετούς φοίτησης) ως κλάδο απευθείας στο μητρώο του επιμελητηρίου , ενώ τους ΓΕΩΠΟΝΟΥΣ ΤΕ- ''ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΥΣ'' (4ετούς φοίτησης) ''πτυχιούχους ΑΤΕΙ'' θέλουν να τους τοποθετήσουν σε ξεχωριστό ειδικό μητρώο , και με περιορισμένα επαγγελματικά δικαιώματα , σε μια προσπάθεια να ελέγξουν το ''ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ'' μέσω ειδικών επαγγελματικών μητρώων ανά επαγγελματική δραστηριότητα ( π.χ. μητρώο μελετητών, γεωργικών συμβούλων κ.λ.π.) 

Με αυτό το τρόπο θα συνεχίσει το '' ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ'' να είναι ένα κλειστό επάγγελμα , στο οποίο οι πτυχιούχοι γεωπόνοι/γεωτεχνικοί της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης δεν θα μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα τους και θα είναι δέσμιοι του ΓΕΩΤΕΕ , αφού όλες οι επαγγελματικές δραστηριότητες θα περνούν μέσα από τα ειδικά μητρώα του αποκλείοντας τους από την άσκηση του επαγγέλματος τους. 

Εάν λοιπόν ο κ. Κ. Γαβρόγλου θέλει να ακολουθήσει την συνταγή ''ένα επάγγελμα - ένα επιμελητήριο'' και στους γεωτεχνικούς θα πρέπει: 

1. Να τροποποιήσει τον ιδρυτικό νόμο του ΓΕΩΤΕΕ , δίνοντας την δυνατότητα ένταξης ως ενιαίας ομάδας/κλάδου και των Γεωπόνων ΤΕ σε αυτό , με το δικαίωμα του ''εκλέγειν & εκλέγεσθαι'' δηλαδή ότι ισχύει και για τις άλλες ομάδες/κλάδους του ΓΕΩΤΕΕ( γεωπόνοι ΠΕ ,γεωλόγοι(τετραετούς φοίτησης),ιχθυολόγοι, κτηνίατροι κ.λ.π..) 
2. Να προχωρήσει στην έκδοση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχιούχων ΑΤΕΙ για τις σχολές στις οποίες δεν υπάρχουν. 
3. Να προχωρήσει στην αξιολόγηση των υπαρχόντων σχολών ΑΕΙ - ΑΤΕΙ του Γεωτεχνικού Τομέα , και να προχωρήσει σε συμπτύξεις, ενοποιήσεις και εάν χρειάζεται και καταργήσεις. 

Σε κάθε περίπτωση η συνεχιζόμενη σημερινή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχισθεί και θα πρέπει να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροιδία των πτυχιούχων γεωπόνων / γεωτεχνικών της ανώτατης τεχνολογικής εκπαίδευσης και των οικογενειών τους .


Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τι θα κάνει με τις Γεωπονικές Σχολές ''ΑΕΙ & ΤΕΙ'' ο Κ.Γαβρόγλου; Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: