Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Μοσχαράκι με φασολάκια


Μια συνταγή για ένα πεντανόστιμο και χορταστικό πιάτο. Μοσχαράκι με φασολάκια και κόκκινη σάλτσα για να ένα υπέροχο γεύμα, για όλη την οικογένεια.

Υλικά συνταγής
  • 1 ½ κιλό μοσχαράκι, ελιά ή σπάλα, σε μικρούς κύβους
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι ή 1 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη
  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ, πολτοποιημένα στο multi
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ + 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα, καθαρισμένα
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κρέας μέχρι να ροδίσει και θωρακισθεί απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε ανακατεύοντας για 1-2 λ.
  • Προσθέτετε το ντοματοπελτέ και τον “τρίβετε” στη βάση της κατσαρόλας για να βγάλει τη γεύση και τα αρώματά του. Ρίχνετε τα ντοματάκια, το μπαχάρι, πιπέρι τη ζάχαρη και 2 φλ. ζεστό νερό (ή ζωμό βοδινού). Σκεπάζετε το σκεύος σας, χαμηλώνετε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό και σιγοβράζετε το φαγητό για 50-60 λ.
  • Προσθέτετε τα φασολάκια και αλάτι, αυξάνετε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σκεπάζετε τη κατσαρόλα. Συνεχίζετε το βράσιμο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα απαλά με ξύλινη κουτάλα, για 20-30 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας τα φασολάκια. Προσθέτετε λίγο ακόμα ζεστό νερό (αν χρειαστεί διότι τα φασολάκια θα βγάλουν και τα δικά τους υγρά).
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και 1-2 καρότα, καθαρισμένα σε ροδέλες, μαζί με το κρέας να βράσουν καλά.

Sintayes.gr

Aν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Μοσχαράκι με φασολάκια Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.