Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα της νοτιοαφρικανικής κουζίνας


Η κουζίνα της Νότιας Αφρικής καθρεφτίζει την ποικιλομορφία και την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής. Έχει συνενώσει παραδοσιακά αφρικανικά πιάτα, με μαλαισιανές και ινδονησιακές επιρροές από τους σκλάβους που έφτασαν στη χώρα. Η κουζίνα δε φημίζεται για την ανεπανάληπτη νοστιμιά της, αλλά αξίζει να τη γνωρίσουμε… 

Boerewors 

Μπορεί οι νοτιοαφρικανοί να υπερηφανεύονται στους τουρίστες τους ότι τα Boerewors είναι ψητά φίδια, στην πραγματικότητα όμως, είναι απλά μερικά ακόμα λουκάνικα. Η αλήθεια είναι πως η παρουσίασή τους (τυλιγμένα σε κουβάρι) όσο και το πάχος τους που μοιάζει με το πάχος φιδιού, μπορεί να ξεγελάσει τον ανίδεο τουρίστα, αλλά στην πραγματικότητα το κρέας αυτού του λουκάνικου είναι συνήθως από μοσχάρι ή χοιρινό μαζί με πολλά τοπικά μπαχαρικά. Αν το φάτε ψημένο σε ένα braai (bbq) τότε θα ξετρελαθείτε. 

Biltong 

Είναι το απόλυτο νοτιοαφρικάνικο σνακ. Είναι ένα σκληρό, αρκετά αλατισμένο κομμάτι από βοδινό παστό κρέας, καπνισμένο, που σερβίρεται σε μικρά κομμάτια-μπουκίτσες. Είναι το ιδανικότερο συνοδευτικό για μια παγωμένη μπύρα. 

Pap 

Το pap θυμίζει την πολέντα και τον πουρέ και φτιάχνεται από mielie-meal, ένα είδος καλαμποκάλευρου. Αποτελεί το τέλειο συνοδευτικό για ένα νοτιοαφρικάνικο γεύμα. Και επιπλέον, είναι πολύ υγιεινό και δυναμωτικό. 

Chakalaka

Μπορεί το pap από μόνο του να μην είναι τόσο νόστιμο, αλλά η σάλτσα Chakalaka μπορεί να του δώσει απίστευτη γεύση. Φτιάχνεται από λαχανικά και πικάντικα μπαχαρικά. Δεν τρώγεται ποτέ μόνη της και συνοδεύει συνήθως ψωμί, pap ή μαγειρευτά φαγητά και κάρι. 

Babotie 

Είναι ένα φαγητό φούρνου που φτιάχνεται από μια μεγάλη στρώση από κιμά με κάρι, περιχυμένη με μια παχιά σάλτσα από αυγό. Ταιριάζει υπέροχα με ρύζι, με τσάτνεϊ φρούτων, μπανάνα ή καρύδα, ενώ με μια πρώτη ματιά θυμίζει τον δικό μας μουσακά. 

Potjiekos 

Είναι ένα παραδοσιακό μαγειρευτό φαγητό, με κρέας και λαχανικά. Σιγομαγειρεύεται σε μεγάλη κατσαρόλα επάνω στα κάρβουνα. 

Vetkoek 

Είναι ένα ανθυγιεινό πιάτο αλλά αρκετά νόστιμο. Πρόκειται για τηγανητή ζύμη γεμισμένη με οτιδήποτε αλμυρό ή γλυκό, από κιμά μέχρι μαρμελάδα, που μοιάζει με τα ρωσικά πιροσκί. 

Umqombothi 

Αφήστε οποιοδήποτε ποτό πίνατε μέχρι τώρα και δοκιμάστε ένα Umqombothi. Είναι μια τύπου μπύρα φτιαγμένη από καλαμπόκι, ζαχαροκάλαμο, μαγιά και νερό. Δεν θυμίζει πολύ την κλασική μας μπύρα κι έχει αρκετά χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. 
 
zougla.gr/blog
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τα 10 πιο χαρακτηριστικά πιάτα της νοτιοαφρικανικής κουζίνας Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.