ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

AKKEΛ: «Πρώτα κατάσχεση κομματικών επιδοτήσεων & μετά βλέπουμε για τις αγροτικές»Του Βάκη Τσιομπανίδη
Πρόεδρος ΑΚΚΕΛ

Τα κόμματα που ζητάνε τις κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων χρωστάνε και της Μιχαλούς. Ας ξεκινήσουν πρώτα με συμψηφισμό (έτσι βάφτισε την κατάσχεση ο Μητσοτάκης) των δικών τους επιδοτήσεων που ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια και ας αφήσουν κατά μέρος τις αγροτικές- ευρωπαϊκές επιδοτήσεις που προστατεύονται απο το σύνταγμα, την Ελληνική μα και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Με εκπρόθεσμη βουλευτική ( ν)- τροπολογία που ψηφίστηκε εν ριπή οφθαλμού τα κόμματα εξασφάλισαν το 40% της συνολικής κρατικής χρηματοδότησης για τα κόμματα τους να είναι ακατάσχετο!Την ίδια ώρα που το ακατάσχετο για την αγροτική επιδότηση είναι μόλις 1250 ευρώ. Πρακτικά δηλαδή οι τράπεζες δεν θα μπορούν να αγγίξουν το 40% των κρατικών επιδοτήσεων τις οποίες τα κόμματα έβαζαν ως εγγύηση για να παίρνουν δυσθεώρητα δάνεια από τις τράπεζες.

Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν εναλλάξ από κοινού τη χώρα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, χρωστούν τα ... 253,5 εκατομμύρια. Αντιθέτως, τα δύο κύρια κόμματα της κοινοβουλευτικής Αριστεράς, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ, χρωστούν μαζί 19 εκατομμύρια - το 7,5% δηλαδή των όσων χρωστούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τα δύο κόμματα χρωστούν σχεδόν τα ίδια λεφτά. Ακριβέστερα, η ΝΔ χρωστάει 132,5 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν 121 εκατομμύρια. Πάνω - κάτω περίπου ίδια χρήματα οφείλουν και το ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ, συγκρινόμενα βεβαίως τα κόμματα της Αριστεράς μεταξύ τους, όχι με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ποιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ χρωστάει σχεδόν 11 εκατομμύρια και ο ΣΥΡΙΖΑ 8,3 εκατομμύρια.

newx.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

AKKEΛ: «Πρώτα κατάσχεση κομματικών επιδοτήσεων & μετά βλέπουμε για τις αγροτικές» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: