Γλυκό κουταλιού καρπούζι
Ένα από τα πιο σπάνια αλλά και πιο νόστιμα γλυκά του κουταλιού.
- Μερίδες:για 2 μέτρια βαζάκια
- Χρόνος προετοιμασίας:30'
- Χρόνος μαγειρέματος:60'
- Έτοιμο σε:1:30'
- Χρόνος αναμονής:20 ώρες
- 1 κιλό φλούδα καρπουζιού
- 1 κιλό ζάχαρη
- ½ κιλό μέλι
- 2 φλιτζάνια νερό
- 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
- χυμό 3 λεμονιών
Διαδικασία
- Καθαρίζετε τη φλούδα ώστε να μείνει το άσπρο μέρος. Αφαιρείτε την κόκκινη ψίχα και την κόβετε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια. Σκεπάζετε τα κομμάτια με νερό και ρίχνετε το χυμό 2-3 λεμονιών. Τα αφήνετε να μείνουν 1½ με 2 ώρες.
- Τα στραγγίζετε πρώτα σε σουρωτήρι και μετά σε πετσέτα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμάτια να βράσουν για 15 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να μείνει 18 ώρες.
- Προσθέτετε το μέλι και ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Προς το τέλος ρίχνετε δύο κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.
- Μεταφέρετε το γλυκό, καυτό, σε αποστειρωμένα βάζα. Τα σφραγίζετε και τα γυρίζετε ανάποδα. Τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Σιμόνη Καφίρη
olivemagazine.gr
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον
κλικ ΕΔΩ
Γλυκό κουταλιού καρπούζι
Reviewed by texnologosgeoponos.gr
on
3:00 μ.μ.
Rating:

Δεν υπάρχουν σχόλια: