Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Γλυκό κουταλιού καρπούζι


Ένα από τα πιο σπάνια αλλά και πιο νόστιμα γλυκά του κουταλιού.
  • Μερίδες:για 2 μέτρια βαζάκια
  • Χρόνος προετοιμασίας:30'
  • Χρόνος μαγειρέματος:60'
  • Έτοιμο σε:1:30'
  • Χρόνος αναμονής:20 ώρες
Υλικά
  • 1 κιλό φλούδα καρπουζιού
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • ½ κιλό μέλι
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 2 φυλλαράκια αρμπαρόριζας
  • χυμό 3 λεμονιών

Διαδικασία
  • Καθαρίζετε τη φλούδα ώστε να μείνει το άσπρο μέρος. Αφαιρείτε την κόκκινη ψίχα και την κόβετε σε ρόμβους ή τετράγωνα κομμάτια. Σκεπάζετε τα κομμάτια με νερό και ρίχνετε το χυμό 2-3 λεμονιών. Τα αφήνετε να μείνουν 1½ με 2 ώρες.
  • Τα στραγγίζετε πρώτα σε σουρωτήρι και μετά σε πετσέτα. Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Ρίχνετε τα κομμάτια να βράσουν για 15 λεπτά. Αφήνετε το γλυκό να μείνει 18 ώρες.
  • Προσθέτετε το μέλι και ξαναβράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι, ξαφρίζοντας όταν χρειάζεται. Προς το τέλος ρίχνετε δύο κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού και τα φύλλα της αρμπαρόριζας.
  • Μεταφέρετε το γλυκό, καυτό, σε αποστειρωμένα βάζα. Τα σφραγίζετε και τα γυρίζετε ανάποδα. Τα αφήνετε έτσι μέχρι να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
 ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Σιμόνη Καφίρη
 
 olivemagazine.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Γλυκό κουταλιού καρπούζι Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.