Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κρέμα καραμελέ με σοκολάτα


Μια σοκολατένια κρέμα καραμελέ, για ένα ανατρεπτικό επιδόρπιο.
  • Μερίδες:για 10 -12 άτομα
  • Χρόνος προετοιμασίας:15'
  • Χρόνος μαγειρέματος:1:20'
  • Έτοιμο σε:1:35'
  • Χρόνος αναμονής:12 ώρες
Υλικά
  • 1 ½ κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 ½ κουτί νερό
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • άρωμα βανίλιας
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για την καραμέλα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού νερό
  • 1 κουταλιά χυμό
Διαδικασία
  • Ετοιμάζετε την καραμέλα. Βάζετε σε τηγάνι τη ζάχαρη μαζί με το νερό και το χυμό λεμονιού και την αφήνετε σε μέτρια φωτιά να λιώσει και να πάρει το χρώμα σκούρου μελιού.
  • Μεταφέρετε την καραμέλα αμέσως σε φόρμα και με κυκλικές κινήσεις προσπαθείτε να καλυφθούν και λίγο τα πλαϊνά της φόρμας.
  • Ζυγίζετε και κομματιάζετε την κουβερτούρα. Ζεσταίνετε το γάλα με το νερό. Σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κομματιασμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς.
  • Χτυπάτε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά, προσθέτετε τη βανίλια και το γάλα με τη λιωμένη σοκολάτα. Ρίχνετε το μίγμα στη φόρμα με την καραμέλα και την τοποθετείτε σε ένα μεγαλύτερο, βαθύ ταψί.
  • Ρίχνετε μέσα στο ταψί νερό τόσο, όσο να φτάνει 2 εκ. πιο κάτω από τα χείλη της φόρμας. Ψήνετε την κρέμα σε φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου, μέχρι δηλαδή να ροδίσει η επιφάνειά της. Δοκιμάζετε αν έχει γίνει, βυθίζοντας στην κρέμα τη λάμα ενός μαχαιριού. Αν βγει καθαρή τότε η κρέμα είναι έτοιμη.
  • Την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο για 12 ώρες. Για να τη σερβίρετε, την αναποδογυρίζετε σε βαθιά πιατέλα.
 ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Σιμόνη Καφίρη
 
olivemagazine.gr 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Κρέμα καραμελέ με σοκολάτα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 3:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.