Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κυκλοφόρησε το παγωτό που δεν λιώνει...



Επιτέλους θα μπορούμε να τρώμε την αγαπημένη μας γεύση παγωτό και να μη λιώνει ποτέ!
Αποτελεί μια τυχαία ανακάλυψη, που προέκυψε όταν το Ιαπωνικό Κέντρο Έρευνας Ανάπτυξης Βιοτεχνολογίας με έδρα την πόλη Καναζάουα, ζήτησε από έναν σεφ ζαχαροπλαστικής να φτιάξει ένα επιδόρπιο, χρησιμοποιώντας υγρή πολυφαινόλη, δηλαδή την αντιοξειδωτική ουσία που βρίσκεται στα φυτά και η οποία τα προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία και τις μολύνσεις.

Ο σεφ ξεκίνησε την παρασκευή του γλυκού, αλλά πολύ σύντομα συνειδητοποίησε ότι η κρέμα γάλακτος στην οποία ανέμιξε την υγρή πολυφαινόλη, «στερεοποιήθηκε αμέσως». Οι ερευνητές τότε κατάλαβαν πως ίσως είχαν μπροστά τους μια μεγάλη ανακάλυψη.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή, η υγρή πολυφαινόλη έχει ιδιότητες που δυσκολεύουν τον διαχωρισμό νερού και ελαίων, με αποτέλεσμα στο παγωτό να διατηρείται το αρχικό σχήμα της κρέμας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το συνηθισμένο και να λιώνει δύσκολα. 

Ένας ρεπόρτερ μάλιστα έβαλε το παγωτό σε θερμοκρασία 28 βαθμών Κελσίου και διαπίστωσε ότι «διατηρούσε το αρχικό του σχήμα» έστω κι αν εκτέθηκε για πέντε λεπτά στον ήλιο. 

Το ερευνητικό κέντρο ξεκίνησε την παραγωγή των εν λόγω παγωτών και σκοπεύει να τα διαθέσει σε πολλά καταστήματα της χώρας προς 500 γιεν το καθένα.

pronews.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Κυκλοφόρησε το παγωτό που δεν λιώνει... Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 2:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.