Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής


Η Σύγκλητος Θεωρεί απόλυτα θετική την εξαγγελία – «εμβληματική πρωτοβουλία», όπως ο ίδιος ανέφερε (9 Μαϊου 2017), του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής

Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Αθήνας, με την προβλεπόμενη σύνθεσή της, σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου 4485/2017 (Α΄ 114), στην 1η Συνεδρίασή της, την 23 Αυγούστου 2017 και ώρα 11:00 π.μ., στο Αμφιθέατρο Φυσικής του Ιδρύματος και μετά από εισήγηση του Πρύτανη Καθηγητή κ. Μιχαήλ Μπρατάκου, ομόφωνα, αποφάσισε τα ακόλουθα:

1. Θεωρεί απόλυτα θετική την εξαγγελία – «εμβληματική πρωτοβουλία», όπως ο ίδιος ανέφερε (9 Μαϊου 2017), του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ως μετεξέλιξη των δύο ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, του ΤΕΙ Αθήνας και ΤΕΙ Πειραιά, που από το παρελθόν, τα δυο αυτά ΑΕΙ συνεργάζονται αρμονικά για την επίτευξη των στόχων τους στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

2. Εκτιμά ότι, αυτή η απόφαση αποτελεί δικαίωση των πολυετών άοκνων ακαδημαϊκών προσπαθειών του ΤΕΙ Αθήνας στην εκπαιδευτική, ερευνητική και αναπτυξιακή διαδικασία, όπως και στη διεθνοποίηση και την εξωστρέφειά του. Οι προσπάθειες αυτές άλλωστε έχουν ήδη αποτυπωθεί στην Εξωτερική Αξιολόγηση του ΤΕΙ Αθήνας λαμβάνοντας την υψηλότερη προβλεπόμενη κατηγοριοποίηση: «άξιο θετικής μνείας» («worthy of merit») από την ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

3. Χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για την άμεση συγκρότηση και λειτουργία γνωμοδοτικής επιτροπής σχετικά με τα προαπαιτούμενα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, υπό την Προεδρία του Αν. Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Γιώργου Αγγελόπουλου, επαινεί τη συνεχή και παραγωγική συμμετοχή του Υπουργού στις εργασίες της, όπως και την ταχύρρυθμη και εποικοδομητική πρόοδο αυτών.

4. Ως κατευθυντήριους άξονες για τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου, η Σύγκλητος του ΤΕΙ Αθήνας, υιοθετεί τους ακόλουθους:

• το επιστημονικά δόκιμο των νέων Τμημάτων του Πανεπιστημίου,

• η υποστήριξη των νέων Τμημάτων από τα υπάρχοντα μέλη ΔΕΠ κλπ. προσωπικό μέσα σε πλαίσιο απρόσκοπτης ένταξης και κατά βούληση μετακίνησής του,

• η διευκόλυνση ένταξης των υφιστάμενων φοιτητών στα νέα Τμήματα, και

• η ύπαρξη διαδικασίας ισοτίμησης των αποφοίτων με τα νέα Πανεπιστημιακά πτυχία.

Στη νέα πρόκληση, που διανοίγεται, η Σύγκλητος του ΤΕΙ Αθήνας, καλεί το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του Ιδρύματος να συνδράμει καθοριστικά, σε αγαστή συνεργασία με τους συναδέλφους του ΤΕΙ Πειραιά, για τη διαμόρφωση των προϋποθέσεων του νέου Πανεπιστημίου, δημιουργώντας ένα σύγχρονο μοντέλο βιώσιμης ακαδημαϊκής ανάπτυξης, που αναμένεται να καταξιωθεί στη χώρα και διεθνώς.
 
esos.gr
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Αθήνας για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 9:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.