Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Eπιτρέπεται να βάζουμε παγάκια στο κρασί;


Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε κρασί έχει τη δική του θερμοκρασία στην οποία πρέπει να σερβίρεται και αν κάποιος θέλει πραγματικά να το απολαύσει, θα πρέπει να το σεβαστεί αυτό. Παράλληλα, επικρατεί η άποψη ότι στο κρασί δεν βάζουμε ποτέ παγάκια. Μήπως, όμως, αυτό είναι ένας μεγάλος μύθος;

Για την ακρίβεια, σε μερικές μεσογειακές χώρες σερβίρουν όλο και πιο συχνά το λευκό ή το ροζέ κρασί με πάγο, ενώ κάποια οινοποιεία έχουν κυκλοφορήσει κρασιά που πρέπει να σερβίρονται με πάγο.

Ακόμη πιο διαλλακτικός επί του θέματος ο Master of Wine Peter Richards, ο οποίος δήλωσε στο site του γνωστού βρετανικού περιοδικού οίνου Decanter, ότι ο καθένας μπορεί να απολαύσει το κρασί του όπως θέλει!

“Η άποψη μου είναι κάνε ό, τι θέλεις με το κρασί σου εφόσον σε κάνει ευτυχισμένο! Γιατί τελικά γι’ αυτό είναι το κρασί”, είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, την ίδια στιγμή, έσπευσε να τονίσει ότι αν βάλει κάποιος παγάκια στο κρασί, κινδυνεύει να το αραιώσει και να μην απολαύσει την κανονική του γεύση, εκτός κι αν πιει το κρασί πάρα πολύ γρήγορα!

Εναλλακτικά, ο ίδιος προτείνει να καταψύχουμε ρόγες σταφυλιών και να τις προσθέτουμε στο ποτήρι του κρασιού, ώστε να το παγώνουμε χωρίς να το νερώνουμε.

olivemagazine.gr
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Eπιτρέπεται να βάζουμε παγάκια στο κρασί; Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.