ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Φύτευση 500.000 δέντρων στην Νιγηρία


Ο κυβερνήτης του Λάγος, Ακινγούνμι Αμπόντε, διέταξε την άμεση φύτευση 500.000 δέντρων σε 78 τοποθεσίες για την προστασία του περιβάλλοντος και την προώθηση της υγιεινής διαβίωσης. Ο κυβερνήτης δήλωσε ότι 6,8 εκατομμύρια δέντρα έχουν φυτευτεί από τότε που η κυβέρνηση ξεκίνησε την σχετική εκστρατεία το 2007.

«Για να γιορτάσουμε την φετινή Ημέρα Δενδροφύτευσης, προσθέτουμε άλλα 500.000 δέντρα, τα οποία θα φυτευτούν σε όλη την πολιτεία. Πρέπει να θυμόμαστε ότι τα δέντρα είναι απαραίτητα για την ανθρώπινη ύπαρξη, καθώς παρέχουν τροφή, καταφύγιο, θεραπεία και αποτελούν πηγή ενέργειας», δήλωσε ο Αμπόντε, προσθέτοντας ότι τα δέντρα συμβάλλουν στον έλεγχο των καταιγίδων, της ηχορύπανσης, των υδάτων και της καταστροφής της ερήμου.

«Η φύτευση δέντρων είναι μια στρατηγική που πρέπει να προωθήσουμε όλοι, για το καλό της δημόσιας υγείας. Πρόκειται για έναν από τους φθηνότερους και ευκολότερους τρόπους προστασίας της Γης και καταπολέμησης της καταστροφικής επίδρασης της κλιματικής αλλαγής. Καλώ τους κατοίκους και τους διάφορους οργανισμούς να υποστηρίξουν αυτή την εκστρατεία έτσι ώστε, από κοινού, να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και να κάνουμε τις πόλεις και τις κοινότητές μας πιο υγιείς», πρόσθεσε ο Αμπόντε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εκπαιδεύτηκαν 570 νέοι για να εργαστούν στα 57 διαμερίσματα της πολιτείας.

Νωρίτερα, ο Σάμιουελ Αντετζάρε, Επίτροπος Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι το Λάγος έχασε τη βιοποικιλότητά του λόγω των αναπτυξιακών δραστηριοτήτων και της αστικοποίησης, και κάλεσε τους ιδιωτικούς κατασκευαστές να σταματήσουν τη μαζική αποψίλωση.

Ο Αντετζάρε δήλωσε ότι η κατάσταση των υγροτόπων και των δασικών εκτάσεων είχε υποτιμηθεί λόγω της αυξανόμενης πληθυσμιακής και αστικής επέκτασης, ενώ η υλοτομία και η καταστροφή του οικοσυστήματος ευδοκίμησαν για κοινωνικοοικονομικούς λόγους.

«Η συνεχιζόμενη εκμετάλλευση και καταστροφή των φυσικών μας πόρων, είχε τρομερές συνέπειες όπως η αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας και η εξαφάνιση της εξωτικής χλωρίδας και πανίδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση καλεί όλους να αγκαλιάσουν τη φύτευση δέντρων, ειδικά σε σημαντικές ημέρες, όπως γενέθλια και βαφτίσεις», δήλωσε.

Ο Αντετζάρε προειδοποίησε επίσης τους παραβάτες που πιάνονται να κόβουν ένα δέντρο χωρίς άδεια, ότι θα πρέπει να φυτεύουν άλλα πέντε, μεταξύ άλλων κυρώσεων.
 
naftemporiki
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Φύτευση 500.000 δέντρων στην Νιγηρία Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: