ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ν.Μαριάς:Καταγγελία στην Ευρωβουλή για οικολογική καταστροφή στη Ν.Καρυστία λόγω αιολικών πάρκων


Το ζήτημα της οικολογικής καταστροφής λόγω της κατασκευής αιολικών πάρκων στην Νότια Καρυστία η οποία είναι προστατευόμενη περιοχή Δικτύου NATURA, έφερε στην Ευρωβουλή με σημερινή Γραπτή του Ερώτηση ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς παρεμβαίνει στην Ευρωβουλή για τα αιολικά πάρκα της Καρυστίας 

Η Γραπτή αυτή Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή έρχεται μετά από σειρά παρεμβάσεων του Νότη Μαριά για το θέμα των αδειοδοτημένων ή σχεδιαζομένων αιολικών πάρκων και της οικολογικής καταστροφής στην περιοχή της Νότιας Καρυστίας καθώς και του ξεπουλήματος της δημόσιας γης στις διάφορες πολυεθνικές τόσο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της συντονιστικής επιτροπής Φορέων και Πολιτών Νότιας Καρυστίας στις 23/4/2017, όσο και ενώπιον της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 25/4/2017.

Στην Ερώτησή του ο Νότης Μαριάς επισημαίνει ότι «η Ν. Καρυστία είναι περιοχή του Ν. Εύβοιας με σπάνια βιοποικιλότητα και πολλά σπάνια είδη αρπακτικών πτηνών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Οι βραχώδεις σχηματισμοί του βουνού Όχη με τα καταπράσινα φαράγγια δημιουργούν τοπίο μοναδικό. Τα προβλήματα στην περιοχή ξεκίνησαν όταν οι Ελληνικές Αρχές την χαρακτήρισαν ταυτόχρονα προστατευόμενη περιοχή και περιοχή Αιολικής Προτεραιότητας!!. 42 αιολικά πάρκα ισχύος 700MW σχεδιάζονται να εγκατασταθούν στην περιοχή. Αυτός ο αριθμός αιολικών σταθμών είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο για οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας με την ίδια έκταση πόσο μάλλον όταν αυτή η παράβαση αφορά περιοχή NATURA».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Η κατασκευή νέων δρόμων για τη μεταφορά ανεμογεννητριών στις κορυφές της Όχης θα διαταράξει την υδρολογική ισορροπία και θα εξαφανίσει πηγές. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπουν οι πυλώνες που γειτνιάζουν με κατοικημένες περιοχές αποτελούν τεράστιο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επειδή η λειτουργία των ανωτέρω αιολικών πάρκων παραβιάζει κατάφορα τη νομοθεσία της ΕΕ για την προστασία της υγείας των κατοίκων καθώς και του περιβάλλοντος, όταν μάλιστα η Ν.Καρυστία προστατεύεται ως NATURA, Ερωτάται η Επιτροπή, τι μέτρα θα λάβει προκειμένου να εφαρμοστεί η οικεία νομοθεσία της ΕΕ και να αποφευχθεί η καταγγελόμενη τεράστια ανωτέρω οικολογική καταστροφή που θα επιφέρει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον».

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ν.Μαριάς:Καταγγελία στην Ευρωβουλή για οικολογική καταστροφή στη Ν.Καρυστία λόγω αιολικών πάρκων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 10:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: