Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τις εγκαταστασεις της ΜΕΒΓΑΛ επισκέφθηκε ο Β.Αποστολου


Η ΜΕΒΓΑΛ υποδέχτηκε στις εγκαταστάσεις της τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, στο πλαίσιο συναντήσεων του υπουργού με φορείς και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα στη Βόρεια Ελλάδα.

Ο κ. Αποστόλου συνομίλησε με τη Διοίκηση, αλλά και με εργαζόμενους και παραγωγούς που συνεργάζονται με την εταιρεία, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται σε δύο βασικούς άξονες: τον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα και τις προοπτικές της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, ο υπουργός ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου και δήλωσε ότι θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή η αναγραφή της χώρας άμελξης του γάλακτος, ως υποχρεωτική σήμανση στη συσκευασία. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα εντείνει τις προσπάθειες, ώστε το στραγγιστό γιαούρτι να κατοχυρωθεί ως ελληνικό προϊόν και να αναγνωριστεί στις αγορές του εξωτερικού. Για τα ζητήματα αυτά ζήτησε από την εταιρεία να κατατεθούν προτάσεις.

Η ΜΕΒΓΑΛ, σύμφωνα, πάντα, με την ίδια ανακοίνωση, συντάσσεται με τις πρωτοβουλίες, οι οποίες αφορούν στην ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας και την στήριξη της κτηνοτροφίας, καθώς είναι μία ελληνική εταιρεία που εισκομίζει και επεξεργάζεται ελληνικό γάλα από 1000 περίπου φάρμες της περιοχής, και η εφαρμογή του θα στηρίξει τους Έλληνες κτηνοτρόφους.

Ο Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, κ. Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ενημέρωσε τον υπουργό για τον καθοριστικό ρόλο που παίζει η εταιρεία τόσο στις εξελίξεις στον κλάδο της γαλακτοβιομηχανίας όσο και στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής και στην απασχόληση, ενώ θεωρεί δεδομένη την θετική πορεία της ΜΕΒΓΑΛ στο μέλλον. Δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος που η συνεργασία των μετόχων, η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και η αναδιάρθρωση δανεισμού αποτελούν τα εχέγγυα για την πρόοδο της εταιρείας.

Ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η παρουσία μου στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΕΒΓΑΛ συνδέεται με τη στρατηγική σημασία που αποδίδει η Τράπεζα Πειραιώς στον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας, για τον οποίο παραμένει ο κύριος χρηματοδότης». Σε άλλο σημείο υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες της Τράπεζας που σχετίζονται με την αγροτική οικονομία της χώρας, καταλήγοντας ότι «Τα αποτελέσματα μας δικαιώνουν καθημερινά και η πρόοδος της ΜΕΒΓΑΛ θα αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των θετικών παραδειγμάτων.»

Η κα Μαίρη Χατζάκου, Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΜΕΒΓΑΛ, έκανε παρουσίαση της εταιρείας από το χθες στο σήμερα. Ανέλυσε τα δυνατά σημεία της ΜΕΒΓΑΛ που είναι η ποιότητα, η 67χρονη εμπειρία στο γάλα, η ικανότητα να αφουγκράζεται τις ανάγκες του καταναλωτή και να σχεδιάζει προϊόντα απόλυτα προσαρμοσμένα σ΄αυτές, η πλούσια γκάμα των προϊόντων της. Τόνισε τις πολύχρονες και στενές σχέσεις που έχει η εταιρεία με τους παραγωγούς γάλακτος και ανέφερε ότι ο ίδιος ο ιδρυτής της εταιρείας, Κωνσταντίνος Χατζάκος, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην ελληνική κτηνοτροφία.

Η κα Χατζάκου τόνισε πως όλα αυτά συνετέλεσαν στην στροφή της εταιρείας από ζημιογόνα σε κερδοφόρα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, που αποτελεί το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών και εκτείνεται σε 36 χώρες σήμερα και παρουσίασε εν συντομία το επενδυτικό πρόγραμμα € 5 εκ., που υλοποιεί τη διετία 2017-2018 και αφορά τον τομέα παραγωγής γιαούρτης. Όπως είπε, η ανάπτυξη αναμένεται μέσω των επενδύσεων και των νέων προϊόντων που σχεδιάζει η εταιρεία. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι σήμερα στη ΜΕΒΓΑΛ απασχολούνται περισσότεροι από 600 εργαζόμενοι ως άμεσα μισθοδοτούμενοι από την εταιρεία και περίπου 3000 έμμεσα.

Ο κ. Αποστόλου, ο οποίος είχε επισκεφθεί τη ΜΕΒΓΑΛ και στο παρελθόν, όπως αναφέρεται στην ενημέρωση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη θετική πορεία της εταιρείας αλλά και το βελτιωμένο εργασιακό περιβάλλον. Δήλωσε πως αναμένει η ΜΕΒΓΑΛ να παίξει καθοριστικό ρόλο στις προαναφερόμενες πρωτοβουλίες του Υπουργείου και να συμβάλει στην υλοποίησή τους.

«Ο υπουργός και οι συνεργάτες του εξέφρασαν τις πιο θετικές τους εντυπώσεις για τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας αλλά και για τα προϊόντα της εταιρείας -και ιδιαίτερα τα Κεφίρ και Harmony Gourmet- που είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τις εγκαταστασεις της ΜΕΒΓΑΛ επισκέφθηκε ο Β.Αποστολου Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 9:15 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.