ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Πώς θα γίνουν μισθωτοί οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια»


Θα χρηματοδοτηθεί μέσω ΟΑΕΔ και όχι από πόρους του υπουργείου Εργασίας.Στο τέλος του Σεπτέμβρη θα είναι έτοιμο το πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας που θα αφορά την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου οι εργοδότες να μετατρέψουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι σε μισθωτούς. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η εφημερίδα «Κυριακάτικη Δημοκρατία», το πρόγραμμα επιδότησης, προϋπολογισμού άνω των 100.000.000 ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί με κεφάλαια από τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, αν και δεν είναι εφικτό να βρεθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ.

Πόρος του λογαριασμού αυτού, που συστάθηκε στον ΟΑΕΔ το 2011, είναι η εισφορά ύψους 10 ευρώ, την οποία καταβάλλουν κάθε μήνα χιλιάδες ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι. Ωστόσο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ, η λύση αυτή θεωρείται άδικη για τον κλάδο αυτό, ο οποίος παρότι υπερφορολογείται, πληρώνει υψηλά χαράτσια στον ΕΦΚΑ, καταβάλλει εισφορές υπέρ ανεργίας (χωρίς να επωφελείται από αυτές), καλείται τώρα να χρηματοδοτήσει από τις εισφορές του ένα πρόγραμμα ενίσχυσης εργοδοτών.

Πρακτικά, το υπουργείο Εργασίας επιλέγει να πάρει τα χρήματα για τους άνεργους αυτοαπασχολούμενους για να επιχορηγήσει εργοδότες που καλύπτουν τις ανάγκες για μόνιμη-εξαρτημένη εργασία με μπλοκάκια.

seleo.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Πώς θα γίνουν μισθωτοί οι εργαζόμενοι με «μπλοκάκια» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: