ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συνεχίζει να διαχωρίζει τα ΤΕΙ από τα ΑΕΙ το Υπουργείο Παιδείας....

 
Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να διαχωρίζει τα ΤΕΙ από τα ΑΕΙ ...
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας με τίτλο «Με ηλεκτρονικό τρόπο αρχίζουν αύριο οι αιτήσεις εγγραφής των επιτυχόντων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ», παρατηρείται πως συνεχίζει το Υπουργείο να διαχωρίζει τα ΤΕΙ από τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ) της χώρας. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρία για αυτό το θέμα. 
 
Ο ορθός διαχωρισμός Τα ΤΕΙ ανήκουν από το 2001 στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας μαζί με τα Πανεπιστήμια και αποτελούν τον Τεχνολογικό της τομέα (ν.2916/01, ν.3549/07-εκτελεστικός του άρθρου 16 του Συντάγματος-, ν.4009/11). Το άρθρο 2 του ν.4009/11 αναφέρει τα εξής: 
 
2. Η ανώτατη εκπαίδευση αποτελείται από δύο παράλληλους τομείς: α) τον πανεπιστημιακό τομέα, που περιλαμβάνει τα Πανεπιστήμια, τα Πολυτεχνεία και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Πανεπιστήμια» και β) τον τεχνολογικό τομέα, που περιλαμβάνει τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Τ.Ε.Ι.) και την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) τα οποία στο εξής αναφέρονται ως «Τ.Ε.Ι.»
 
   Foititikanea.gr 

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Συνεχίζει να διαχωρίζει τα ΤΕΙ από τα ΑΕΙ το Υπουργείο Παιδείας.... Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: