Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Τορτίγια με πατάτες φούρνου & τυριά


Συνήθως, οι πατάτες που περισσεύουν από το ψητό είναι το πρώτο που πετάμε, είτε γιατί είναι φτηνές είτε γιατί επικρατεί η άποψη ότι τη δεύτερη μέρα δεν τρώγονται. Και μπορεί να μην τρώγονται, αλλά ξαναζωντανεύουν σε μια καινούρια συνταγή. Δείτε μία ακόμη συνταγή για ομελέτα φούρνου με πατάτες.
  • Μερίδες:4
  • Χρόνος προετοιμασίας:15'
  • Χρόνος μαγειρέματος:15'
  • Έτοιμο σε:30'
Υλικά
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500γρ. περίπου πατάτες φούρνου
  • 8 αβγά
  • 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση ή 2 ντομάτες σε κυβάκια
  • 150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη ή οποιοδήποτε άλλο τυρί ακόμη και φέτα
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι
Διαδικασία
  • Με ένα πιρούνι πατάτε τις πατάτες να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια. Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ, προσθέτετε το τυρί και ελάχιστο αλάτι.
  • Σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι, βάζετε όλα τα λιπάκια και τη σάλτσα που έχει περισσέψει στο ταψί μαζί με το ελαιόλαδο.
  • Μόλις ζεσταθεί το λάδι, χωρίς να κάψει, ρίχνετε τις πατάτες, τα αβγά, τον μαϊντανό και τα ντοματίνια. Σε μέτρια φωτιά ψήνετε μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά.
  • Σκεπάζετε με καπάκι, μέχρι να στερεοποιηθεί και η πάνω πλευρά. Τώρα, η τορτίγια «γυρίζει» πολύ εύκολα, με ένα πιάτο. Τη γυρίζετε και ροδίζετε και την πάνω πλευρά της.
  • Τρώγεται ζεστή αλλά και κρύα, σερβιρισμένη σε μικρά κομματάκια.
 
 ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ: Ελένη Ψυχούλη
 
olivemagazine.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Τορτίγια με πατάτες φούρνου & τυριά Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.