Αύξηση των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών στον Καναδά από την εφαρμογή της CETA

Θετική για τις ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών είναι η έναρξη προσωρινής εφαρμογής από χθες της εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής ...Θετική για τις ελληνικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών είναι η έναρξη προσωρινής εφαρμογής από χθες της εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Καναδά (CETA).

Το Ελληνοκαναδικό Επιμελητήριο χαρακτηρίζει «πολύ σημαντική ημέρα για τις επιχειρηματικές σχέσεις Ελλάδας - Καναδά την 21η Σεπτεμβρίου 2017».

Ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής, Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT-HELLAS, Γιώργος Πολυχρονάκης, θεωρεί επίσης ότι η συμφωνία θα έχει θετική επίπτωση στις Ελληνικές εξαγωγές.

Όπως αναφέρει. «από τις 21 Σεπτεμβρίου τέθηκε σε εφαρμογή η Συμφωνία Ε.Ε-Καναδά που καταργεί τους δασμούς στο 98% των προϊόντων της ΕΕ που εξάγονται στον Καναδά, με τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία προϊόντων, των οποίων οι κοινοτικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών στον Καναδά, απαλλάσσονται από δασμούς, οι οποίες προηγουμένως ήταν σε ισχύ.

Η κατάργηση των δασμών που ήδη ισχύει στις κοινοτικές εξαγωγές φρούτων και λαχανικών, δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους Έλληνες παραγωγούς και εμπόρους και θα δώσει ώθηση στην εξαγωγές προς την αγορά αυτή.

Οι ελληνικές εξαγωγές των νωπών φρούτων και λαχανικών στον Καναδά το 2016 ανήλθαν μόνο σε 1.342 τόνους, αξίας 3.103.057 ευρώ. (ακτινίδια, σύκα, κ.α)".
 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]