ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συγχωνεύτηκαν Dow Chemicals & DuPont


Οι αγροχημικοί κολοσσοί Dow Chemical και DuPont ανακοίνωσαν ότι την 1η Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσαν τη συγχώνευσή τους, σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη των επαφών μεταξύ των δύο πλευρών.

Η νέα εταιρεία, DowDuPont, πρόκειται να χωριστεί σε τρεις ξεχωριστές επιχειρήσεις που καλύπτουν τη γεωργία, την επιστήμη των υλικών και τα specialty products εντός 18 μηνών.

Η γεωργική εταιρεία θα συγκεντρώσει τις προηγούμενες επιχειρήσεις DuPont Pioneεr, την DuPont Crop Protection και την Dow AgroSciences για να "εξυπηρετήσουν καλύτερα τους καλλιεργητές σε όλο τον κόσμο".

Αναμένεται να κατέχει περίπου το 25% της παγκόσμιας αγοράς γεωργικών χημικών προϊόντων.

Η συγχωνευθείσα εταιρεία θα προεδρεύεται από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Dow, τον γεννημένο στην Αυστραλία Andrew Liveris.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας θα είναι ο Edward Breen, ο οποίος έχει διαδραματίσει τον ίδιο ρόλο στη DuPont για τα τελευταία δύο χρόνια.

Το 16μελές συμβούλιο της νέας συγχωνευθείσας εταιρείας περιλαμβάνει πρώην διευθυντικά στελέχη της Boeing, της Unilever, της Lockheed Martin, της Cummins και της Colgate-Palmolive κ.ά.

Η DuPont ξεκίνησε ως κατασκευαστής πυροβόλων όπλων το 1802, αλλά με την πάροδο του χρόνου επεκτάθηκε σε άλλες χημικές ουσίες, αναπτύσσοντας πολυμερή όπως νάιλον, νεοπρένιο και Lycra.

Τα έσοδά της πέρυσι ανήλθαν σε 24,6 δισ. δολάρια.

Η Dow Chemical ιδρύθηκε στο Μίτσιγκαν το 1897 για να παράγει ενώσεις βρωμιδίου. Αργότερα επεκτάθηκε σε χημικά και πλαστικά, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση στον κόσμο πίσω από τη γερμανική BASF. Η Dow Chemical παρουσίασε έσοδα από πωλήσεις ύψους 48,2 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Πηγή: Peter Hemphill, Weekly Times
agro24.gr

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Συγχωνεύτηκαν Dow Chemicals & DuPont Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:30 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: