Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Κυριάκος Μητσοτάκης: Restart από τη Θεσσαλονίκη με στόχο το άλμα στο μέλλονΤι κοινό μπορεί να έχουν ένας άνεργος από το Περιστέρι, ένας νέος με καταγωγή από το Ρέθυμνο, μια δημόσια υπάλληλος, ένα υπάλληλος ντελίβερι, αγρότες από έναν συνεταιρισμό στον Νέστο, νέοι από τη Λάρισα και φοιτητές της Ιατρικής; Φαινομενικά, κανένα, πλην όμως οι εμπειρίες και οι προβληματισμοί τους αποτέλεσαν βασικά ερεθίσματα προβληματισμού για τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν συνέτασσε την ομιλία του στη ΔΕΘ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, ο κ. Μητσοτάκης έγραψε μόνος του ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ομιλίας του, αντλώντας από τις προσωπικές μαρτυρίες των ανθρώπων που έχει συναντήσει στις πολλές επισκέψεις του σε όλη τη χώρα, αλλά και από σημειώματα των αρμόδιων τομεαρχών και εξειδικευμένων επιστημόνων. Ηταν μια ομιλία οραματική, με απτά παραδείγματα και δεσμεύσεις του προέδρου της ΝΔ, αλλά και με πολύ έντονη χροιά μέλλοντος. «Σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω δυνατά. Δώστε μου τη δυνατότητα να οδηγήσω την πατρίδα μας μακριά από τον κακό της εαυτό. Πιστέψτε μαζί μου ότι υπάρχει ένα διαφορετικό μέλλον, ένα καλύτερο μέλλον μιας Ελλάδας στην οποία θα χαιρόμαστε να ζούμε και να δημιουργούμε σε συνθήκες ελευθερίας, ευημερίας και ισονομίας. Κυρίως όμως πιστέψτε στις δικές σας δυνατότητες. Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε μαζί το μεγάλο άλμα στο μέλλον. Διότι οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα. Και μπορούμε καλύτερα. Ας προχωρήσουμε με το κεφάλι ψηλά. Ας γράψουμε την δική μας ιστορία», είπε στον επίλογο της ομιλίας του ενδεικτικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και είναι σαφές ότι η ομιλία του προέδρου του κόμματος επέδρασε θετικά στελέχη της ΝΔ. «Τι ήταν αυτό; Μας έδωσε πολύ μεγάλη ώθηση για να συνεχίσουμε», έλεγε σε συνεργάτη του προέδρου βουλευτής του κόμματος από τη Βόρεια Ελλάδα. «Ήταν πολύ καλός, πραγματιστής και οραματιστής την ίδια ώρα. Δεν είναι εύκολος αυτός ο συνδυασμός», έλεγε επίσης στο Reader.gr αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας ένα από τα ιστορικά στελέχη του κόμματος. Παράλληλα, μεγάλη αίσθηση ικανοποίησης υπήρχε και στους βασικούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, η οποίοι αξιολόγησαν θετικά τόσο τα...πολλά χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, όσο και το feedback που πήραν από βουλετές, κομματικά στελέχη, αλλά και πολίτες μετά το τέλος της ομιλίας στο Βελλίδειο.

Καινούργιο στοιχείο στην ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν αν μη τι άλλο η ρήτρα ανάπτυξης που πρότεινε για τη δημιουργία δημοσιονομικού χώρου. Με δεδομένη τη δέσμευση της κυβέρνησης σε υψηλά πλεονάσματα ύψους 3,5%, ο κ. Μητσοτάκης επικαιροποίησε την περυσινή του πρόταση για πλεόνασμα 2% από το 2018 και μετά. Με βάση της συγκεκριμένη ρήτρα ανάπτυξης, η ελληνική κυβέρνηση θα δεσμεύεται στη διενέργεια σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της λειτουργίας του κράτους και, εφόσον αυτές υλοποιούνται με συστηματικότητα, θα μειώνεται ο στόχος για τα πλεονάσματα, με προοπτική να κάτσει η μπίλια στο 2%. Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης έθεσε ως στόχο για την τετραετία της διακυβέρνησης του τη μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή μέχρι τις 10.000 ευρώ από το 22% που είναι σήμερα στο 9%, ενώ δεσμεύτηκε για αφορολόγητο 1000 για κάθε παιδί, ώστε να ελαφρυνθούν και οι οικογένειες.

Εκανε, δε, εκ νέου σαφές άνοιγμα στους επενδυτές, ​λέγοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασμένων ιδιωτικοποιήσεων και η προώθηση εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές. «​Το μήνυμα είναι σαφές. Ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα. Εμείς εγγυόμαστε φορολογική σταθερότητα, αδειοδοτική απλοποίηση και ασφάλεια δικαίου», τόνισε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ, σε άλλο σημείο, δεσμεύτηκε για τη δημιουργία του λεγόμενου λευκού μητρώου, στο οποίο θα μπαίνουν επιχειρήσεις που σέβονται την εργασιακή νομοθεσια και θα επιβραβεύονται με μειωμένες εισφορές.

Τέλος, ιδιαίτερη ήταν και η έμφαση σε θέματα Παιδέίας και νέας γενιάς. «Ιδρύουμε ένα πρότυπο σχολείο σε κάθε περιφερειακή ενότητα, ξεκινώντας από τις υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Για τους καλύτερους μαθητές. Αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Οι νόμοι Μπαλτά - Φίλη - Γαβρόγλου καταργούνται. Τα Πανεπιστήμια θα αξιολογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας. Και μέρος της χρηματοδότησής τους θα εξαρτάται από την απόδοσή τους», είπε με νόημα. Αναφέρθηκε, δε, και στον ρόλο της ΔΑΠ, κάνοντας λόγο για πλήρη επανίδρυση της, με κατάργηση της αφισοκόλλησης, αλλά και της συμμμετοχής σε εκλογές που αφορούν λίγους, μιλώντας για την ανάγκη σύστασης ενιαίου φοιτητικού συλλόγου, ο οποίος θα προκύπτει από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Πρόκειται, όπως έλεγε προεδρικός συνεργάτης στο Reader.gr, για πρόταση της ίδιας της ΔΑΠ ήδη από το 2011. Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την ανάγκη διασυνδεσης αγοράς και πανεπιστημίου, τόσο μέσω υποχρεωτικής μαθητείας εντός του φοιτητικού χρόνου όσο και μέσω ενός εξάμηνου προγράμματος πρακτικής σε επιχειρήσεις, μετά το τέλος του χρόνου σπουδών.

Είναι σαφές ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήθελε να περιγράψει το δικό του στρατηγικό σχέδιο για το μέλλον-και γι' αυτό δεν είπε ποτέ το όνομα «Τσιπρας» στην ομιλία του-, αλλά με έναν τρόπο που θα εστιάζει στους ανθρώπους της πραγματικής κοινωνίας, με τους προβληματισμούς και τις απαιτήσεις τους, και όχι απλά σε αριθμούς, οι οποίοι μπορεί να αποτυπώνουν την εικόνα, αλλά δεν είναι εύληπτοι από το ευρύ κοινό. Αλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης θέλει να τον ακούσουν όσο το δυνατόν περισσοτεροι πολίτες. Η επιτυχία του εγχειρήματος θα φανεί τους επόμενους μήνες, με ενδιάμεσο σταθμό το συνέδριο θέσεων που πηγαίνει για τα μέσα Δεκεμβρίου. Το restart όμως έγινε χθες από τη Θεσσαλονίκη. 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Κυριάκος Μητσοτάκης: Restart από τη Θεσσαλονίκη με στόχο το άλμα στο μέλλον Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 1:45 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.