ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Συμμετοχή του X.Kασίμη στο αναπτυξιακό συνέδριο «Κορινθία 2025»


Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης συμμετείχε ως ομιλητής στο αναπτυξιακό συνέδριο «Κορινθία 2025», το οποίο διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Κορινθίας στις 1-3 Σεπτεμβρίου 2017.

Στόχος του συνεδρίου ήταν η αποτίμηση της σημερινής οικονομικής κατάστασης στο Νομό, η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του, η παρουσίαση τεκμηριωμένων επιστημονικών εργασιών και προτάσεων σχετικών με τους τομείς ανάπτυξης καθώς και η διάγνωση των αναπτυξιακών προοπτικών και η διατύπωση τεκμηριωμένων κατευθύνσεων και προτάσεων ανάπτυξης.
Ο κ. Κασίμης, στην ομιλία του, στην θεματική ενότητα για την Αγροτική Ανάπτυξη, ανέπτυξε την ιδιαίτερη σημασία του αγροτροφικού τομέα για την οικονομία, την ανάπτυξη, τον κοινωνικό ιστό και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανέλυσε τις απειλές, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες για τον τομέα στο διεθνές περιβάλλον όπως αυτό σχηματοποιείται.

Επιπλέον αναφέρθηκε στα δομικά χαρακτηριστικά και στις αναπτυξιακές διαστάσεις του τομέα και στη διασύνδεση του με άλλους κλάδους της οικονομίας όπως το εξαγωγικό εμπόριο και η απασχόληση. Επισήμανε ότι με βάση την προβλεπόμενη διεθνή αύξηση στη ζήτηση αγροτικών προϊόντων κατά 60-70% τα επόμενα χρόνια, η αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος που διαθέτουμε για παραγωγή αγροτικών προϊόντων ποιότητας και ταυτότητας, εφόσον συνδυαστεί με την αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους μέσα από τη μεταποίηση, αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τον αγροτροφικό τομέα της χώρας μας.

Ο Γενικός Γραμματέας παρουσίασε, επίσης, τα Μέτρα και τις Δράσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, τονίζοντας την ανάγκη βέλτιστης αξιοποίησής τους, με βάση τους όρους και κανόνες του σχετικού θεσμικού και κανονιστικού πλαισίου, για την περαιτέρω ενίσχυση των αναπτυξιακών παραμέτρων της ελληνικής αγροτικής οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Κασίμης έκανε ειδική αναφορά στο Φράγμα Ασωπού, υπενθυμίζοντας ότι το έργο έχει διασωθεί αφού εξασφαλίστηκε η συνέχεια της χρηματοδότησής του από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
 
Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Συμμετοχή του X.Kασίμη στο αναπτυξιακό συνέδριο «Κορινθία 2025» Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 6:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: