Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ: Τα υπέρ & τα κατά του νέου νόμου για τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων


 

Τρία είναι τα βασικά σημεία στα οποία η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ εστιάζει την προσοχή της ώς προς το νομοσχέδιο:

1.Υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης γάλακτος

Η παρέμβαση, που έρχεται με υπερβολική καθυστέρηση καθώς η Ε.Ε. έχει υποδείξει το δρόμο αρκετά χρόνια πριν, είναι απολύτως σωστή και επιβεβλημένη.

Ικανοποιεί το πάγιο αίτημα καταναλωτών και παραγωγών, προασπίζοντας παράλληλα τα συμφέροντα των Ελλήνων γαλακτοπαραγωγών κτηνοτρόφων και συμβάλλοντας στην διασφάλιση της ποιότητας των ελληνικών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων.

Ωστόσο, αν το μέτρο δεν συνοδευτεί από πραγματικούς και ουσιαστικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες, θα μείνει κενή επιταγή.

Βασική προϋπόθεση για να υπερασπιστούμε προϊόντα «σημαία» για τη χώρα μας, όπως η φέτα και το γιαούρτι, είναι, πέραν των όποιων παρεμβάσεων πρέπει να γίνουν σε διεθνές επίπεδο, αλλά και σε ότι έχει να κάνει με διακρατικές συμφωνίες, να δούμε κάποια στιγμή ποια είναι η φέρουσα παραγωγική ικανότητα της χώρας μας, ώστε αυτό που προβάλουμε ως ελληνική φέτα και ελληνικό γιαούρτι να είναι 100% ελληνικό!

Παράλληλα, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ ζητά και αναμένει την ταχεία έκδοση της υπουργικής απόφασης σχετικά τη θεσμική αναγνώριση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη φέτα, σύμφωνα και με τα όσα συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη σύσκεψη της προσωρινής διοίκησης με την ηγεσία του ΥπΑΑΤ.

2. Υποχρέωση πληρωμής των παραγωγών νωπών και ευαλλοίωτων αγροτικών προϊόντων εντός 60 ημερών Πρόκειται πράγματι για μια σοβαρή και γενναία παρέμβαση, που έρχεται να προστατεύσει τους παραγωγούς, να απελευθερώσει τους αγρότες, που, όντως, δεν μπορεί να μετατρέπονται σε πιστωτές χονδρεμπόρων.

Υπάρχουν, ωστόσο, σημεία που χρήζουν αποσαφήνισης και αλλαγής, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ορισμένα πράγματα ρυθμίζονται αυτομάτως από την ίδια την αγορά, χωρίς να χρειάζεται η άνωθεν επιβολή καταστάσεων, που συχνά δημιουργεί προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Επίσης, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ εστιάζει στην ανάγκη πλήρους εναρμόνισης της ελληνικής νομοθεσίας με την ευρωπαϊκή, σημειώνοντας, για τις διατάξεις που αφορούν στα ευαλλοίωτα προϊόντα, ότι δεν αρκούν ημίμετρα. Ζητά, μάλιστα, να είναι οι αγοραστές αυτοί που θα καταχωρούν τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και όχι οι παραγωγοί, για τους οποίους δεν είναι πάντα εύκολη αυτή η διαδικασία.

3.Συνεταιριστική Οργάνωση – Ομοσπονδίες

Σχετικά με την ευθεία παρέμβαση σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Συνεταιρισμών, η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ επαναβεβαίωσε την απόλυτη αντίθεσή της στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει και να ελέγξει το συνεταιριστικό κίνημα της χώρας.

Οι συνεταιρισμοί είναι εθελοντικές οργανώσεις και τον ίδιο εθελοντικό χαρακτήρα πρέπει να έχει και η δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια οργάνωση, που οι ίδιοι θα επιλέξουν. Δεν είναι ευθύνη του κράτους, το οποίο κακώς παρεμβαίνει, εξομοιώνοντας μάλιστα έναν Συνεταιρισμό με δεκάδες ή και εκατοντάδες εργαζομένους, με τζίρο εκατομμυρίων ευρώ, που επενδύει, παράγει, εξάγει και συμβάλει στην εθνική οικονομία, με έναν Συνεταιρισμό «σφραγίδα».
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
 
Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ: Τα υπέρ & τα κατά του νέου νόμου για τη διακίνηση αγροτικών προϊόντων Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 2:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.