ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων:Υπογράφηκε σύμβαση υλοποίησης ερευνητικού έργου με τη Γεωπονική Σχολή του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας

Υπογράφτηκε από το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας η προγραμματική σύμβαση που αφορά την εκπόνηση ερευνητικού έργου με σκοπό: 
α) τη διερεύνηση -ποιοτική και ποσοτική χαρτογράφηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του πρωτογενούς τομέα του Δήμου Διρφύων - Μεσσαπίων σε συνδυασμό με την μεταποίηση και τον τουρισμό της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής 

β) τη παράλληλη εκπόνηση στρατηγικού πιλοτικού σχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία Δομής στήριξης της αγροτικής επιχειρηματικότητας , μουσείου παραδοσιακής γεωργίας – λαογραφίας και γαστρονομίας, καθώς και εκπαιδευτικού - ερευνητικού χώρου ανάδειξης της ενδημικής χλωρίδας αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της ευρύτερης περιοχής».

Από το ερευνητικό έργο θα προκύψουν πολιτικές και παρεμβάσεις οι οποίες θα τεκμηριώσουν, θα ενισχύσουν και θα επικεντρώσουν την στρατηγική πρόταση – παρουσία του Δήμου για την αξιοποίηση των μέσων και των χρηματοδοτικών εργαλείων της 5ης προγραμματικής περιόδου (2014 – 2020). Ιδιαίτερα όσον αφορά την εδαφική συνοχή, την περιβαλλοντική προστασία την καινοτομία και την ορθή χρήση των πόρων που αποτελούν εμβληματικές πρωτοβουλίες - πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης .
 

Να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς ζητά την ίδρυση και λειτουργία Γεωπονικής Σχολής στο Παράρτημα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στα Ψαχνά , μάλιστα τη θέση αυτή την δημοσιοποίησε πρόσφατα στην ημερίδα για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα τον Ιούνιο στη Χαλκίδα παρουσία τόσο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων & Βουλευτή Ευβοίας κ. Ευάγγελου Αποστόλου , όσο και του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη αλλά και των υπολοίπων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας (Γ. Ακριώτη, Αν. Πραστσόλη , Ζ. Λιβανίου) και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, ωστόσο κανένας δεν πήρε θέση.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννής προκρίνει την λειτουργία τμήματος της Γεωπονικής Σχολής Αθήνας  στον Αλίαρτο Βοιωτίας στις εγκατελλειμένες εγκαταστάσεις του πρώην Οργανισμού Κωπαίδας και μάλιστα έχει εξασφαλίσει και 3,5 εκατομμύρια ευρώ για να ξεκινήσει το έργο.
Την πρόταση του Δήμαρχου  κ. Γ. Ψαθά στηρίζουν και οι Γεωπόνοι Τ.Ε. της Π.Ε.Π.Τε.Γ Ευβοίας καθώς στο ΤΕΙ Ψαχνών υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προυποθέσεις για την εγκατάσταση και λειτουργία Γεωπονικής  Σχολής, ένω η ευρύτερη περιοχή Ψαχνών και γενικότερα ο Νομός Ευβοίας  έχει σημαντική παρουσία στον πρωτογενή τομέα τόσο στη Φυτική όσο και στην Ζωική Παραγωγή , αλλά και στον δευτερογενή τομέα , στην επεξεργασία και μεταποίηση γεωργικών προιόντων .
 
με πληροφορίες από : evia-welle.blogspot.gr
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων:Υπογράφηκε σύμβαση υλοποίησης ερευνητικού έργου με τη Γεωπονική Σχολή του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 7:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: