ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας:Σε πρώτο πλάνο η συστράτευση Δημάρχων υπό το φόβο κατάργησης του ΤΕΙ Ψαχνών


ΠΕΔ Στ.Ελλάδας - Σε πρώτο πλάνο η συστράτευση Δημάρχων υπό το φόβο κατάργησης του ΤΕΙ Ψαχνών .Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας…

Νέα δεδομένα και λεπτές ισορροπίες φαίνεται να υφίστανται σχετικά με το μέλλον του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο υπάγονται και οι σχολές που στεγάζονται στα Ψαχνά.

Το Υπουργείο Παιδείας προωθεί σχέδιο ενοποίησης και συνακόλουθης πανεπιστημιοποίησης του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με το ΤΕΙ Θεσσαλίας και ΑΕΙ Θεσσαλίας, υπό κοινή κοσμητεία με πιθανή έδρα το Βόλο. Το άνωθεν ενδεχόμενο προκαλεί έντονη ανησυχία στη Στερεά Ελλάδα για το μέλλον του ΤΕΙ. Έντονη ανησυχία και στην τοπική κοινωνία των Ψαχνών, καθώς αν εν τέλει η ενοποίηση πραγματοποιηθεί, η διατήρηση των σχολών στην πόλη μοιάζει αμφίβολη. Τα Ψαχνά απέχουν περισσότερο από 4 ώρες από το Βόλο, γεγονός που θεωρείται ως μέγα κώλυμα για την εύρυθμη διοίκηση των σχολών. Αν τα ΤΕΙ Ψαχνών παραμείνουν ως έχουν και δεν μετεξελιχθούν σε σχολές κατάρτισης, όπως πιθανολογείται.

Το ενδεχόμενο αυτό αλλά και ο φόβος μη βρεθούν προ εκπλήξεων, κινητοποίησαν τη ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση – ημερίδα στη Λαμία, παρουσία και του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του evia365.gr, σκοπός της συνάντησης ήταν να γίνει σαφές, ότι στόχος και μέριμνα είναι η πανεπιστημιοποίηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και όχι η ενοποίηση με άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την υφιστάμενη κατάσταση και το πανεπιστημιακό χάρτη της χώρας, η μοναδική περιφέρεια που δεν έχει ΑΕΙ είναι η Στερεά Ελλάδα.

Οι παρόντες Βουλευτές, Δήμαρχοι και πανεπιστημιακές αρχές συμφώνησαν στο να προφυλάξουν τις σχολές και τις πόλεις που τις φιλοξενούν. Επιπλέον, κύριος στόχος είναι η προοπτική αναβάθμισης του Τεχνολογικού Ιδρύματος σε Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα αναβαθμίζοντας τις ήδη υπάρχουσες δομές.

Παρόντες στη συνάντηση και εκπρόσωποι του νομού ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς και ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να τονιστεί, πως χρειάζεται μαζική αφύπνιση με σκοπό την προφύλαξη των συμφερόντων του νομού μας και εν προκειμένω του “τελευταίου κάστρου” που έχει διατηρηθεί με τα κόπων και βασάνων από τους Ευβοιώτες. Καθώς να φροντιστεί και η φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα του Τει Ψαχνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο επικείμενο Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας, που θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στα Ψαχνά. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι της ΠΕΔ και της Περιφέρειας Στ.Ελλάδας θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, αφού η συνένωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που παρουσιάζεται ως δώρο στις τοπικές κοινωνίες και την εκπαίδευση απο το Υπουργείο, περιέχει γκρίζες ζώνες, αδιευκρίνιστες ακόμα.
 
 
evia365.gr

 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας:Σε πρώτο πλάνο η συστράτευση Δημάρχων υπό το φόβο κατάργησης του ΤΕΙ Ψαχνών Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 1:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: