ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ιδρύεται κέντρο θρέψης φυτών & ποιότητας εδάφους στο ΓΠΑ

 
Ιδρύεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ) Κέντρο Θρέψης Φυτών και Ποιότητας Εδάφους (ΚΕΘΦΥΠΕ), σύμφωνα με σχετική απόφαση που υπογράφει ο πρύτανης, Γιώργος Παπαδούλης, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Αποστολή του ΚΕΘΦΥΠΕ θα είναι η επιστημονική διασύνδεση, η παροχή τεχνογνωσίας και η ανάληψη δράσεων, ως εξής:

Διασύνδεση και ανάδειξη των δραστηριοτήτων των μελών ΔΕΠ/ΕΔΙΠ του ΓΠΑ που δραστηριοποιούνται κεντρικά ή περιφερειακά με θέματα θρέψης φυτών και ποιότητας εδάφους σε όλα τα επίπεδα.

Διασύνδεση του ΓΠΑ με τον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» και τα Ελληνικά Ινστιτούτα, ώστε να χαρτογραφηθεί και να αναδειχθεί το ελληνικό επιστημονικό δυναμικό που δραστηριοποιείται στα σχετικά πεδία.

Διασύνδεση του σχετικού επιστημονικού χώρου με τον εργασιακό χώρο που σχετίζεται με την ποιότητα του εδάφους, τη λίπανση και τη θρέψη των καλλιεργούμενων φυτών.

Συμβολή στην καταγραφή της δυναμικής του εργασιακού χώρου που σχετίζεται με θέματα θρέψης καλλιεργούμενων φυτών και ποιότητας εδάφους, ώστε να ενημερώνονται οι φοιτητές και οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι πάνω στις εξελίξεις αυτού του χώρου.

Διασύνδεση του σχετικού ελληνικού δυναμικού με το αντίστοιχο διεθνές. Το διεθνές περιβάλλον εκτείνεται από θέματα βασικής έρευνας μέχρι και εφαρμοσμένης αγρονομικής έρευνας σε καλλιέργειες.

Ανάδειξη των καινοτομιών του συγκεκριμένου χώρου, οι οποίες αναπτύσσονται ραγδαία τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της αειφορίας και υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής.

Συμβολή στη μεταφορά τεχνογνωσίας, ώστε να είναι εφαρμόσιμη στις ιδιαιτερότητες των τοπικών αγροσυστημάτων και μικροσυνθηκών, αλλά και αντίστροφα η καταγραφή των ιδιαιτεροτήτων τοπικών αγροσυστημάτων και τα ανοικτά θέματα/ ερωτήματα εργασίας που ανακύπτουν από αυτά και τα οποία χρήζουν βασικής έρευνας για βαθύτερη κατανόηση των δυναμικών συμπεριφορών και των εν δυνάμει ενδεδειγμένων προσεγγίσεων.

Διαβάστε το ΦΕΚ
 
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ιδρύεται κέντρο θρέψης φυτών & ποιότητας εδάφους στο ΓΠΑ Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: