ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η ελληνική high-tech εφαρμογή που αλλάζει τις ιχθυοκαλλιέργειες


Η ιχθυοκαλλιέργεια είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της πρωτογενούς παραγωγής με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης. Παρ' όλα αυτά δεν έχει εκσυγχρονιστεί στον αναμενόμενο βαθμό, ούτε έχει αξιοποιήσει στο έπακρο τις μεγάλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Σε μια προσπάθεια να οδηγήσει τις ιχθυοκαλλιέργειες στην ψηφιακή εποχή, μια έμπειρη ομάδα Ελλήνων προγραμματιστών δημιούργησε το aquaTracker, μια προηγμένη εφαρμογή ελέγχου της παραγωγής μέσω Cloud. Πρακτικά, επιτρέπει στον ιχθυοκαλλιεργή και τους συνεργάτες του να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο οτιδήποτε συμβαίνει στους χώρους παραγωγής, προκειμένου να επεμβαίνουν και να επιλύουν έγκαιρα τυχόν προβλήματα.

Ενδεικτικά καταγράφει τη θερμοκρασία και τα επίπεδα οξυγόνου στο νερό, τα επίπεδα κατανάλωσης τροφής, τη συμπεριφορά των ψαριών, τα επίπεδα θνησιμότητας, το απόθεμα τροφής και ό,τι εν γένει είναι σημαντικό για μια μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας.Απόλυτος έλεγχος της παραγωγής από την οθόνη του κινητού

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ο απόλυτος έλεγχος στην ποσότητα και την ποιότητα της παραγωγής, καθώς καταγράφονται όλα τα δεδομένα τη στιγμή που παράγονται, και σε πραγματικό χρόνο μεταφέρονται στο smartphone ή το tablet του ενδιαφερόμενου.

Συνακόλουθα, επιτυγχάνεται η βέλτιστη χρήση των τροφών, η πλήρης ιχνηλασιμότητα σε όλα τα στάδια και βέβαια μειώνεται αισθητά το κόστος παραγωγής και ο χρόνος της προσωπικής ενασχόλησης. Έτσι, προσφέρει ακόμη και σε μικρού μεγέθους επιχειρήσεις τις δυνατότητες ενός προηγμένου πληροφοριακού συστήματος με ιδιαίτερα προσιτό κόστος.

Την ανάπτυξη του aquaTracker ανέλαβε σε συνεργασία με την Blue Analytics η ομάδα που δημιούργησε και το aquaManager, με 20ετή εμπειρία σε έργα πληροφορικής ιχθυοκαλλιέργειες με συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.Με τη δύναμη του Azure

Προκειμένου να υλοποιήσουν μια τόσο εξελιγμένη εφαρμογή και να παραμείνουν πιστοί στις υποσχέσεις τους προς τους παραγωγούς, οι δημιουργοί του aquaTracker επέλεξαν το Azure της Microsoft.

Πέρα από την ασφάλεια που προσφέρει η πλατφόρμα, το γεγονός ότι βασίζεται και λειτουργεί εξ ολοκλήρου στο cloud, απαλλάσσει τις επιχειρήσεις από την ανάγκη συντήρησης πολύπλοκων υποδομών Πληροφορικής, ενώ στην πράξη δεν χρειάζεται καν ιδιόκτητος server. Όλα τα δεδομένα αποθηκεύονται με ασφάλεια στο cloud και οι συνδεδεμένοι χρήστες μπορούν να βλέπουν και να επεξεργάζονται όλα τα δεδομένα αρκεί να διαθέτουν σύνδεση στο internet και πρόσβαση σε οποιονδήποτε browser ή smartphone.

Οι προηγμένες υποδομές που προσφέρει η πλατφόρμα Azure επιτρέπουν τη μεταφορά των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, τη διενέργεια δυναμικών στατιστικών αναλύσεων και την αξιοποίηση της εξελιγμένης πλατφόρμας Business Intelligence, PowerBI.

Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή της ελληνικής εταιρείας στο επίσημο site της. https://aquatracker.com/el/#benefits
 

Του Γιάννη Γορανίτη 
 
 
   Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Η ελληνική high-tech εφαρμογή που αλλάζει τις ιχθυοκαλλιέργειες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: