ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ιερή γη 13 στρ. δώρο της Κύπρου σε Γεωργία για ανέγερση του μεγαλύτερου μοναστηριού στην Ευρώπη


Γη 12,295τ.μ., για ιερό σκοπό, δίδει η Κύπρος στη Γεωργία. Η γη αυτή θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου να ανεγερθεί το μεγαλύτερο μοναστήρι στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά από τη Γεωργία, η απόφαση αυτή ήταν αποτέλεσμα χρόνιων συνομιλιών μεταξύ των δυο χωρών και επικυρώθηκε στις 4 Ιανουαρίου από τους Πατριάρχη All Georgia, τον Αρχιεπίσκοπο Mtskheta-Tbilisi, τον Μακαριότατο Ηλία Β'.Σε δηλώσεις του, ο Μητροπολίτης Saba Gigiberia δήλωσε ότι η απόφαση ήταν μια "εξαίρεση που έγινε για τη Γεωργία από την Κύπρο". Η Κυπριακή Δημοκρατία, σημείωσε, δεν επιβάρυνε τη Γεωργία με επιβολή φόρων ιδιοκτησίας για την ανέγερση του Μοναστηριού.

Πηγές από την Εκκλησία, που επιβεβαιώνουν την εν λόγω παραχώρηση, ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται για εκκλησιαστική παραχώρηση, αλλά για κρατική.

Πρόκειται, όπως σημειώνουν, για γη στην περιοχή της Γιαλιάς Πάφου, εκεί όπου βρισκόταν η Μονή του Αγίου Μηνά.Όπως αναφέρει, δε, ο Αρχιερέας Zaqaria Peradze, Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Κύπρου, αυτή είναι η μοναδική περίπτωση που η Γεωργιανή Εκκλησία θα έχει πλήρη δικαιοδοσία.

«Οι δεσμοί Κύπρου - Γεωργίας είναι ζωντανοί και ενισχύονται ακόμη περισσότερο», δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του Κοινοβουλίου της Γεωργίας Zaza Gabunia.
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Ιερή γη 13 στρ. δώρο της Κύπρου σε Γεωργία για ανέγερση του μεγαλύτερου μοναστηριού στην Ευρώπη Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 11:30 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: