Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Ρεβύθια με λιαστή ντομάτα στη γάστρα


Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο όσπριο. Μια Ρεβυθάδα  στη γάστρα με λιαστές ντομάτες με απίστευτη γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε. 

Υλικά συνταγής
  • 500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα στο νερό αποβραδίς
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
  • 400 γρ. αποφλοιωμένες ντομάτες κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης 
  • 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  1. Αφήνουμε από αποβραδίς τα ρεβίθια σε νερό. Τα στραγγίζουμε τα πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. σόδα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λ. Μετά τα ξεπλένουμε πολύ καλά, με άφθονο κρύο νερό. Τα μεταφέρουμε στη χύτρα και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να καλυφθούν και λίγο παραπάνω. Τα ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός τα “ξαφρίζουμε”.
  2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τις ντομάτες κονκασέ, τον πελτέ τη ζάχαρη και τα φύλλα δάφνης, κλείνουμε τη χύτρα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15-20 λ. Εν” τω μεταξύ προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.
  3. Μεταφέρουμε τα ρεβίθια στη γάστρα προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες,  αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα, σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε το φαγητό για 30 λ. Στη συνέχεια αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λ ακόμα ή μέχρι να σχηματιστεί κρούστα στην επιφάνεια. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας προαιρετικά με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
theonewithallthetastes.com
Sintayes.gr

  Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter


Ρεβύθια με λιαστή ντομάτα στη γάστρα Reviewed by Τεχνολόγος Γεωπόνος on 11:00 π.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

All Rights Reserved by Γεωπόνος Τ.Ε. ''Τεχνολόγος'' © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme, Installed By Bloggertips

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.