Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Δήλωση Φ.Αραμπατζή (ΝΔ) για την εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων


H Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Την ώρα που η Ελληνική Γεωργία κινδυνεύει να χάσει πολύτιμα κονδύλια στο πλαίσιο της νέας ΚΑΠ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ύστερα από ένανολόκληρο χρόνο αδιαφορίας, θυμήθηκε επιτέλους να εκφράσει τις ελληνικές θέσεις, που ουδέποτε δυστυχώς προέβαλε στα προηγούμενα Συμβούλια Υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε.».

Πλήρης Δήλωση

«Με καθυστέρηση ενός χρόνου από την έναρξη της διαβούλευσης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική μετά το 2020 ο κ. Αποστόλου θυμήθηκε επιτέλους να τοποθετηθεί για τα κρίσιμα ζητήματα που έχουν ανοίξει για την Ελληνική Γεωργία.
Στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών, τάχθηκε για πρώτη φορά κατά της Εξωτερικής Σύγκλισης, παρ’ όλο που το ζήτημα βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση εδώ και μήνες. Ο κ. Αποστόλου, με τη συνήθη ολιγωρία του, άφησε να χαθούν σημαντικές διαπραγματευτικές ευκαιρίες, και μάλιστα παρά το γεγονός ότι η σχεδιαζόμενη εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων -σε συνδυασμό με τη μείωση του συνολικού προϋπολογισμού της ΚΑΠ- θα πλήξει με βεβαιότητα τους Έλληνες γεωργούς.

Τα ερωτήματα προς τον κ.Αποστόλου είναι πολλά:

  1. Πού ήταν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα όταν οι χώρες Visegrad, πιέζονταςμε κάθε τρόπο για την απόλυτη εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων με τα παλαιότερα Κράτη Μέλη,πέτυχαννα συμπεριληφθεί η θέση τουςστηνΑνακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής;
  2. Γιατί στα Συμβούλια Υπουργών Γεωργίας στο Ταλίν (05-09-2017) και στο Λουξεμβούργο(09-10-2017) δεν αντέδρασε;
  3. Γιατί τάχθηκε επί της αρχής με τη δήλωση των χωρών Visegrad στο Λουξεμβούργο;
  4. Έχει επιδιώξει συμμαχίες με άλλα ΚράτηΜέλη προκειμένου να υπερασπιστεί την Ελληνική Γεωργία μετά το 2020;
  5. Γιατί απουσίαζε από την πρόσκληση του Γάλλου ομολόγου του στις 19-12-2017,ο οποίοςεπίσηςεναντιώνεται στηνΕξωτερική Σύγκλιση;
  6. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί αμέσως, με δεδομένο ότι στις 19 Μαρτίου του τρέχοντος έτους κλείνει η Ανακοίνωση της Επιτροπής από πλευράς Συμβουλίου και τον Ιούνιο βγαίνουν οι Νομοθετικές Προτάσεις;
  7. Πότε επιτέλους σκοπεύσει να ενημερώσει γι’ αυτές τις κρίσιμες εξελίξεις την Εθνική Αντιπροσωπεία;

Θυμίζουμε στον κ. Αποστόλου ότι οι χώρες Visegrad πίεζαν και στο παρελθόν για την απόλυτη εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων.

Όμως τότε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με κατάλληλους διαπραγματευτικούς χειρισμούς και συμμαχίες, πέτυχε τη μερική ανακατανομή και σταδιακή προσαρμογή,εξασφαλίζοντας πόρους 19,6 δις ευρώ (3 δις περισσότερα) στην περίοδο 2014 - 2020.

Δυστυχώς για την Ελληνική Γεωργία “Δεν είμαστε όλοι ίδιοι”».
 
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Έπιασε δουλειά η επιτροπή συγχώνευσης ΑΕΙ-ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας – Συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη και ορίστηκε νέα συνάντηση στην Κοζάνη Δημοσιεύτηκε απο: Χρήστος Βήττας σε Slider, Ρεπορτάζ, Τοπική Επικαιρότητα 22/02/2018 | 08:00 Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someonePrint this page Οργανωμένα και επισήμως άρχισε ο διάλογος για το ενιαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα Δυτικής Μακεδονίας, που θα προέλθει από την συγχώνευση του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ. Το περασμένο Σάββατο συνεδρίασε στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά η εννεαμελής επιτροπή υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Γιώργου Αγγελόπουλου, η οποία συγκροτήθηκε με απόφαση του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου, ενώ αποφασίστηκε η δεύτερη συνεδρίαση να πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη στις 2 Μαρτίου. Η παρθενική συνεδρίαση της Θεσσαλονίκης έγινε σε πλήρη απαρτία, με τη συμμετοχή εκτός του γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας Αντώνη Τουρλιδάκη και Στέργιου Γκανάτσιου αντιστοίχως, καθώς και των υπόλοιπων μελών που είναι καθηγητές των δύο ιδρυμάτων, του ΑΠΘ και του ΤΕΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη συνεδρίαση ήταν διερευνητική και καθορίστηκαν οι όροι του διαλόγου για τα επόμενα βήματα που θα γίνουν. Συμφωνήθηκε η όλη συζήτηση να γίνει από «μηδενική βάση», χωρίς «προδιαγεγραμμένο» αποτέλεσμα. Αυτό που κυριάρχησε ήταν οι όποιες αλλαγές και ο συνολικός σχεδιασμός για το ενιαίο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Δυτικής Μακεδονίας, πρέπει να γίνει αυστηρά με ακαδημαϊκά κριτήρια, με γνώμονα την ποιότητα σπουδών, μέσα από μία σύγχρονη και δημιουργική εκπαιδευτική διαδικασία, χωρίς «τοπικισμούς» και «καπελώματα». Αξίζει να σημειωθεί ότι η γενική κατεύθυνση του υπουργείου Παιδείας, είναι να αποφευχθεί κατά το δυνατόν «η διασπορά των τμημάτων». Επίσης, το υπουργείο ζήτησε συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητα των δύο υπό συγχώνευση εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της περιοχής. Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την πεποίθηση ότι στο τέλος αυτού του διαλόγου που ξεκίνησε το αποτέλεσμα θα έχει θετικό πρόσημο, ενώ όπως τονίστηκε, το υπουργείο Παιδείας διαθέτει την τεχνογνωσία και έχει τη φόρμουλα, ώστε η συζήτηση να είναι εποικοδομητική και να αποβεί σε όφελος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία. Τέλος, να σημειωθεί ότι χτες στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Πρυτάνεων των ΤΕΙ της χώρας, παρουσία του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, με μοναδικό θέμα την συγχώνευση ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Πηγή: e-ptolemeos.gr
Δήλωση Φ.Αραμπατζή (ΝΔ) για την εξίσωση των στρεμματικών ενισχύσεων Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 4:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: