ΥπΑΑΤ: Και οι μη επιλέξιμες εκτάσεις στο μηχανογραφικό της Απονιτροποίησης

Το ΥπΑΑΤ ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε αλλαγή στη μηχανογραφική εφαρμογή στο υποσύστημα των αιτήσεων στήριξης, προκειμένου να εμφανίζ...Το ΥπΑΑΤ ανακοινώνει ότι πραγματοποιήθηκε αλλαγή στη μηχανογραφική εφαρμογή στο υποσύστημα των αιτήσεων στήριξης, προκειμένου να εμφανίζονται πλέον όλα τα αγροτεμάχια, συμπεριλαμβανομένων δηλαδή και των αγροτεμαχίων τα οποία είναι δηλωμένα και ψηφιοποιημένα σε μη επιλέξιμη χωρική ενότητα για χρήση γης.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν για ένταξη στη δράση 10.1.04 και τα εν λόγω «μη επιλέξιμα» αγροτεμάχια.

Εφόσον οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί στην ΕΑΕ 2017 ή σε παλαιότερη ΕΑΕ έχουν υποβάλλει ένσταση για την επιλεξιμότητα του αγροτεμαχίου, η οποία έχει εξεταστεί και έχει εγκριθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, το αγροτεμάχιο κατά το στάδιο των διασταυρωτικών ελέγχων παύει να είναι μη επιλέξιμο.

Σε αυτή την περίπτωση στην πληρωμή της ενίσχυσης για τη δράση 10.1.4 θα υπολογίζονται και τα εν λόγω αγροτεμάχια, χωρίς πρόβλημα.

Εάν όμως, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί είτε δεν έχουν υποβάλλει ένσταση είτε η ένστασή τους έχει εξεταστεί και έχει απορριφθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τότε η πληρωμή της ενίσχυσης για τη δράση 10.1.04 θα γίνεται με την επιβολή κυρώσεων, λόγω διαφοράς έκτασης μεταξύ έκτασης ένταξης και προσδιορισθείσας.

Κατά συνέπεια, οι παραγωγοί που ενδιαφέρονται να αιτηθούν για ένταξη στη δράση 10.1.04 μη επιλέξιμα αγροτεμάχια, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί.

Προκειμένου να εμφανιστούν όλα τα αγροτεμάχια κατά την υποβολή της αίτησης στήριξης στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς, θα πρέπει να δημιουργηθεί νέα αίτηση με τα στοιχεία από την ΕΑΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στήριξης για τη δράση 10.1.04 είναι η 16/02/2018.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση
 
agrotypos.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter

Σχόλια

[ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ][gallery][#266d07]