Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Η BASF υπέγραψε συμφωνία για την αγορά επιχειρήσεων σπόρων & φυτοπροστασίας της Bayer


Μεγαλώνει κι άλλο η BASF που διευρύνει το ντηλ με Bayer . Η BASF υπέγραψε συμφωνία για την αγορά επιχειρήσεων σπόρων και φυτοπροστασίας καθώς και άλλα περιουσιακά στοιχεία της Bayer. Η Bayer συμφώνησε να εκχωρήσει επιχειρήσεις και περιουσιακά στοιχεία της ενόψει της εξαγοράς της Monsanto.Σε συνέχεια της συμφωνίας που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2017, η BASF θα αγοράσει τώρα και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες και περιουσιακά στοιχεία της Bayer, τα οποία η δεύτερη συμφώνησε να εκχωρήσει μέσα στα πλαίσια της δρομολογημένης εξαγοράς της Monsanto. Το νέο εκτεταμένο σχέδιο συνεργασίας περιλαμβάνει:
- Ολόκληρο τον τομέα σπόρων κηπευτικών της Bayer, που διατίθενται παγκοσμίως από τη Nunhems

- Προϊόντα επεξεργασίας σπόρων που διανέμονται με τα εμπορικά σήματα Poncho, VOTiVO, COPeO και ILeVO
- Την πλατφόρμα της R&D για το υβριδικό σιτάρι

- Το υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα γεωργίας xarvio.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει ακόμα το σύνολο των επιχειρήσεων ελαιοκράμβης της Bayer στην Αυστραλία, μερικά σκευάσματα ζιζανιοκτόνων γλυφοσάτης στην Ευρώπη, βιομηχανική χρήσης, το πρόγραμμα έρευνας για canola ποιότητας juncea, καθώς και έναν αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων για μη επιλεκτικά εντομοκτόνα και νηματοδοκτόνα.

Η χρηματική αξία των περιουσιακών στοιχείων και των επιχειρήσεων που συμφώνησε να αγοράσει η BASF, η οποία ενδέχεται να υποστεί ορισμένες προσαρμογές στη πορεία, είναι 1,7 δις ευρώ. Κατά το οικονομικό έτος 2017, οι πωλήσεις αυτών των επιχειρήσεων έφτασαν τα 745 εκατ. ευρώ.

Η συμφωνία έρχεται να προστεθεί σε αυτή που είχε γίνει στις 13 Οκτωβρίου του 2017, η οποία περιλάμβανε την εξαγορά της παγκόσμιας επιχειρηματικής δραστηριότητας της Bayer στο μη-εκλεκτικό ζιζανιοκτόνο γλυφοσινικού-αμμωνίου, καθώς επίσης και την επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των σπόρων για βασικές εκτατικές καλλιέργειες σε επιλεγμένες αγορές που χρησιμοποιεί την τεχνολογία γενετικών χαρακτηριστικών LibertyLink. Αυτές οι επιχειρήσεις είχαν πωλήσεις 1,5 δις ευρώ για το 2017. Η τιμή σε μετρητά της προηγούμενης συναλλαγής ήταν 5,9 δις ευρώ, που υπόκειται σε ορισμένες προσαρμογές πριν το κλείσιμο.

Και οι δυο συναλλαγές, με συνολικές πωλήσεις το 2017, 2.2 δις ευρώ, και 2 δις για το 2016, συμπληρώνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα της BASF στον τομέα της φυτοπροστασίας καθώς και την δραστηριότητά της στον τομέα της βιοτεχνολογίας, προσθέτοντας τώρα νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για επικερδή ανάπτυξη και καινοτομία. Αθροιστικά η τιμή σε μετρητά και των δυο συναλλαγών αριθμεί στα 7,6 δις ευρώ. Το 2016, τα κέρδη των επιχειρήσεων πριν αφαιρεθούν τόκοι, φόροι, και απόσβεση, ήταν 550 εκατ. ευρώ.

«Με αυτήν την εξαγορά, η BASF θα γίνει ένας ακόμη καλύτερος σύμμαχος των αγροτών, εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιό μας στον τομέα της φυτοπροστασίας, ενώ μπαίνουμε στον τομέα των σπόρων σε βασικές αγροτικές αγορές. Μέσα από την επέκταση αυτού του πεδίου, επιταχύνουμε και διευρύνουμε τη βάση για ανάπτυξη σε όλες τις περιοχές», εξήγησε ο δρ. Κερτ Μποκ, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της BASF SE.

«Αυτός είναι ακόμα ένας σημαντικός σταθμός που θα σχηματίσει το μέλλον της BASF στη γεωργία, και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τους νέους μας συναδέλφους στην ομάδα μας, αφού θα έχουν έναν σημαντικό ρόλο στην μελλοντική ανάπτυξή μας», είπε ο Σάορι Ντεμπούργκ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BASF SE, και υπεύθυνος για τον τομέα των Γεωργικών Λύσεων. «Οι πελάτες μας θα επωφεληθούν με μια ισορροπημένη και εξαιρετικά καινοτόμα προσφορά, η οποία θα τους δίνει επιλογές και θα τους βοηθά στην επιτυχή ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους», προσέθεσε.

«Με το νέο διευρυμένο χαρτοφυλάκιο σε σπόρους και χαρακτηριστικά, σε χημική και βιολογική προστασία, στην υγεία του χώματος και των φυτών, καθώς και στις ψηφιακές πρακτικές γεωργίας, θα έχουμε ακόμα περισσότερα εργαλεία για την στήριξη των αγροτών», δήλωσε ο Μάρκους Χελντ, πρόεδρος του τομέα Προστασίας Καλλιεργειών της BASF. «Όταν ολοκληρωθούν αυτές οι συναλλαγές, θα απασχολούμε περισσότερους από 12.000 έμπειρους εργαζόμενους στον τομέα της γεωργίας και θα μπορούμε να συνδέσουμε την καινοτόμα σκέψη με την πρακτική δράση ώστε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να αυξήσουν την απόδοσή των καλλιεργειών τους, την ποιότητα και την κερδοφορία τους», κατέληξε ο κ. Χελντ.

Όλες οι συναλλαγές εξακολουθούν να εμπίπτουν στο κλείσιμο της εξαγοράς της Μonsanto από τη Bayer, που αναμένεται κατά το δεύτερο τετράμηνο του 2018. Η εξαγορά από τη BASF των επιχειρήσεων και των περιουσιακών στοιχείων της Bayer εμπίπτει στην έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου των συγκεντρώσεων.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Η BASF υπέγραψε συμφωνία για την αγορά επιχειρήσεων σπόρων & φυτοπροστασίας της Bayer Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 8:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: