ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο κριθάρι & το σκληρό σιτάρι

Κορυφώνεται ο αλωνισμός του κριθαριού με 15 λεπτά το κιλό προκαταβολή... Στα ίδια με τα περσινά επίπεδα αναμένεται να κυμανθούν οι τιμές των δημητριακών, λίγες μόλις μέρες πριν από τον αλωνισμό των σιτηρών κι ενώ κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο ο αλωνισμός του κριθαριού στο θεσσαλικό κάμπο.

Ειδικότερα για το κριθάρι που προορίζεται για την κτηνοτροφία, οι συνεταιρισμοί στη Θεσσαλία, συγκεντρώνουν τις ποσότητες των παραγωγών με προκαταβολή τα 15 λεπτά. Ήδη έχουν υπάρξει σχετικές ανακοινώσεις από την ΕΑΣ Βόλου, που θα συγκεντρώσει τις ποσότητες στα σιλό του Αγίου Δημητρίου τη Δευτέρα και ακολουθεί ο συνεταιρισμός Πλατυκάμπου. Επιδίωξη και των δύο συνεταιρισμών, είναι να δοθούν ένα με δύο λεπτά ακόμη στον παραγωγό, αν προκύψει άνοδος των τιμών. Θυμίζουμε ότι και πέρυσι οι τιμές του κριθαριού στον κάμπο, κυμάνθηκαν μεταξύ 15 και 16 λεπτών το κιλό, ενώ στα 17 με 18 λεπτά κυμαίνονται οι τιμές του κριθαριού προς βυνοποίηση (για τη ζυθοποιία, με συμβολαιακή γεωργία).

Σε ότι αφορά τις τιμές των σκληρών σιτηρών και ενώ απομένουν περίπου δύο εβδομάδες για να ξεκινήσουν τα αλώνια καθώς ο βροχερός καιρός τα οψίμισε, αυτή την περίοδο υπάρχει ελάχιστη ζήτηση από Ιταλία, ενώ εκκοκκιστήριο που έκανε πέρυσι συγκέντρωση σιτηρών έκλεισε παράδοση στο Αλγέρι προς 23 λεπτά, που σημαίνει πως ανα αφαιρεθούν μεταφορικά και μεσιτικά, η τιμή του αυτή την περίοδο στην αγορά, βρίσκεται στα 18 μ 19 λεπτά το κιλό, όσο ήταν δηλαδή και πέρυσι για τα σιτάρια στο θεσσαλικό κάμπο. Πολλά θα εξαρτηθούν ακι από την ποιότητα, αλλά και τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, τς προσεχείς εβδομάδες, ενώ φαίνεται πως περίπου 1,6 εκατομμύρια στρέμματα με ξηρικά σιτηρά στη Θεσσαλία, έχουν υποστεί ζημιές, από το μίνι καύσωνα και την ανομβρία του Απρίλη, η οποία μένει να φανεί πόσο θα επηρεάσει την ποιότητα και τις στρεμματικές αποδόσεις. Μεγαλύτερη ζημία, έπαθαν τα σιτηρά στον άξονα Νίκαιας- Φαρσάλων.

Σταθερά στα 20 λεπτά με βάση το συμβόλαιο που έχει υπογράψει με τον Α.Σ. Νίκαιας αναμένεται να είναι η τιμή από την τοπική βιομηχανία ζυμαρικών «Μέλισσα». αυτά τα επίπεδα τιμών προσδοκούν να λάβουν ι παραγωγοί, ευελπιστώντας ότι η φετινή ποιότητα θα είναι καλύερη από την περσινή, ενώ στην π[αγκόσμια αγορά υπάρχουν μειωμένα αποθέματα.
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Στα περσινά επίπεδα οι τιμές στο κριθάρι & το σκληρό σιτάρι Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:15 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: