ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το κτίριο βαμβακουργίας Βόλου με απόφαση της Εφης Αχτσιογλου


Από τον Βόλο ξεκινά η επέκταση του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του που αφορά σε 1.100 ακίνητα σε όλη τη χώρα που ρημάζουν.

Αναλυτικότερα:

Συμφωνία με την οποία ο ΟΑΕΔ παραχωρεί την έκταση της πρώην Βαμβακουργίας Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος, ανακοινώθηκε χθες κατά την επίσκεψη, στον Βόλο, της υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου.

Όπως δήλωσε η υπουργός, η οποία επιπλέον επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στον πολυχώρο του Μουσείου Πλινθοκεραμοποιείας Τσαλαπάτα του Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, «πρόκειται για ένα τμήμα της τεράστιας περιουσίας του ΟΑΕΔ, με χώρους και κτίρια ερειπωμένα, κατεστραμμένα και εγκαταλειμμένα, το οποίο το Πανεπιστήμιο του Βόλου θα μπορέσει να αξιοποιήσει και να αναδείξει στο μέγιστο. Είναι, δε, σημαντικό ότι το πανεπιστήμιο διαθέτει πολυτεχνικές σχολές που θα βοηθήσουν στην προσπάθεια».

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Πετράκης σημείωσε: «Θα αξιοποιήσουμε με ποικίλους τρόπους τον χώρο με την ανέγερση φοιτητικών εστιών, διδακτηρίων και άλλων εγκαταστάσεων».

Σημειώνεται ότι η συνολική έκταση που παραχωρείται από τον ΟΑΕΔ στο πανεπιστήμιο είναι 87 στρέμματα, βρίσκεται σε εξαιρετικό σημείο της Νέας Ιωνίας και η αξιοποίηση του χώρου θα ξεκινήσει αμέσως μετά την υπογραφή της παραχώρησης, καθώς οι σχετικές μελέτες είναι ήδη έτοιμες εκ μέρους του πανεπιστημίου.

ΣΤΟ 20% Η ΑΝΕΡΓΙΑ

Αναφερόμενη και στο θέμα της ανεργίας, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε: «Την παραλάβαμε στο 27% και τρία χρόνια μετά, σήμερα δηλαδή, βρίσκεται στο 20% και στο τέλος της τετραετίας μας θα είναι στο 18%. Αυτό μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα πάμε καλά και σε αυτό βοηθούν και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, με τα οποία στοχεύουμε να κρατήσουμε τους νέους με διάφορα κίνητρα εντός της χώρας».
 
eleftheria.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το κτίριο βαμβακουργίας Βόλου με απόφαση της Εφης Αχτσιογλου Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 5:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: