ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

recent

Περισσότερη δράση για το κλίμα ζητούν 14 ευρωπαϊκές χώρες


Την επικαιροποίηση της δέσμευσης της ΕΕ για τη δημιουργία οδικού χάρτη που να εστιάζει στην αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη ζητούν από την Επιτροπή 14 ευρωπαϊκές χώρες, με αφορμή την επικείμενη ετήσια συνάντηση του ΟΗΕ το Δεκέμβριο.

«Η ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να επιδεικνύει ηγετικό ρόλο στο κλίμα, να δημιουργήσει μια θετική δυναμική μεταξύ όλων των μερών της Συμφωνίας του Παρισιού για την ανάκαμψη των παγκόσμιων φιλοδοξιών για το κλίμα», δήλωσαν από κοινού οι χώρες με έγγραφό τους.

Η επιστολή υπογράφηκε από τους υπουργούς Περιβάλλοντος του Βελγίου, της Δανίας, της Εσθονίας, της Φινλανδίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σλοβενίας.

«Ο σημερινός στόχος της ΕΕ είναι πολύ χαμηλός και δεν συμβαδίζει με τη Συμφωνία του Παρισιού», δήλωσε η Isabella Lövin. «Θέλουμε η Ευρώπη να αναθεωρήσει τις δεσμεύσεις της προς τα πάνω», πρόσθεσε ο υπουργός περιβάλλοντος της Γαλλίας, Nicholas Hulot.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η ΕΕ συμφώνησε για τους νέους στόχους του 2030 για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση – 32% και 32,5% αντίστοιχα. Ο Επίτροπος της ΕΕ για το κλίμα, Miguel Arias Cañete, δήλωσε ότι η ΕΕ πρόκειται να αυξήσει τη δέσμευση για μείωση των εκπομπών από 40% έως το 2030 στο 45%.

«Και οι δύο νέοι στόχοι θα σήμαιναν de facto ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε θέση να αυξήσει το επίπεδο φιλοδοξίας των εθνικά καθορισμένων συνεισφορών (NDC) και να αυξήσει τον στόχο μείωσης των εκπομπών από το σημερινό 40% σε ελαφρώς πάνω από 45%», ανέφερε ο Ισπανός αξιωματούχος την προηγούμενη εβδομάδα.
 
euractiv.gr
 
 Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κλικ ΕΔΩ
Για άμεση ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook & στο twitter
Περισσότερη δράση για το κλίμα ζητούν 14 ευρωπαϊκές χώρες Reviewed by texnologosgeoponos.gr on 12:00 μ.μ. Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: